Община Сливен

27 сигнала в ОД на МВР за нарушения в деня на вота

ОД на МВР-Сливен
25.10.2011 / 09:29

В Областния Оперативен щаб при ОД МВР-Сливен са получени 27 сигнали в изборния ден за неправомерна агитация, възпрепятстване на изборното право, опасения за оказване на натиск за упражняване на вота в полза на политическа сила и дейности за закупуване на гласове.

Сигналите са постъпили от тел.112 и откритите линии на МВР, като 20 от тях са проверявани от служители на РУП-Сливен, 3 от РУП-Н.Загора и 4 от РУП-Котел. Същите се оказаха недействителни. Започнати са две проверки в гр.Н.Загора по сигнали за предлагане на пари в полза за упражняване на глас за определена партия. Образувано е едно досъдебно производство за унищожаване на предизборен билборд в гр.Котел и едно бързо полицейско производство по чл.167, ал.2 от НК в град Нова Загора. Наложено е едно административно наказание по чл.178, ал.3 от НК от ОИК във връзка с постъпил сигнал за изнасяне на бюлетина извън избирателна секция в гр.Сливен.

За периода 17.10.2011-23.10.2011 г. в звено „БДС” при ОД МВР-Сливен и Районните управления са издадени общо 316 удостоверения за гласуване на жители от Областта, като са постъпили 11 запитвания за промяна на настоящ адрес.

 

На 23.10.2011 г. в 08,55 ч. в гр.Н.Загора, на ул.”П.Енев” в района на кръстовището с ул.”Д.Подмолов” полицейски екип от СПУ-Бургас спират за проверка лек автомобил „Мерцедес 212Д-Спиндер” със сливенска регистрация, управляван от 27 годния С.Р. от гр.Н.Загора, в който са се возили още две лица.

При извършване на проверката служителите са забелязали лист, на който са били изписани номерата на 8 избирателни секции в град Н.Загора; две бюлетини: образец за кмет и копие на бюлетина за общински съветници със задраскани, с знак „Х” на конкретни места за определени кандидати. С протокол за доброволно предаване са предадени бюлетините на разследващия полицай от РУП-Н.Загора. Уведомен е районния дежурен прокурор на РП-Н.Загора.Образувано е бързо досъдебно производство за престъпление по чл.167, ал.2 от НК.

 

На 23.10.2011 г. около 11,00 ч. по главен път I-6, в с.Горно Александрово, общ.Сливен, 49 годишния И.Т. от гр.Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат” със сливенска регистрация, управлявайки с несъобразена скорост и не спазвайки дистанция, блъска движещия пред него лек автомобил „Фиат-Браво” със сливенска регистрация, управляван от 35 годишната Ц.К. от град Сливен. При настъпилото произшествие е пострадал возещия се отпред 71 годишния К.К.,баща на жената, с травма без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев