Община Сливен

Къде си, Ванга? Кого ли ще подкрепи на балотажа "Съюз за Сливен"?

Коалиция "Съюз за Сливен"
24.10.2011 / 12:42

Категоричен отговор кого ще подкрепи Коалиция "Съюз за Сливен" на свикания днес брифинг от нея, журналистите не получиха. Може би са в правото си да размислят и Русев, и Славов. Само че едва ли ще бъдат разбрани от сливналии.

Коалицията, която най-вече изнесе на плещите си битката за града под Сините камъни /често пъти със самосиндикални и несъгласувани по събрания и заседания/ действия, сега бе твърде уклончива относно предстоящия балотаж. На въпрос на "Седмица" /на два пъти/ възможен ли е пазарлък, и то с Лечков, Радостин Русев отговори, след известна пауза, че по негово лично становище - не. Щяло да има обсъждане в групата на Коалицията и по събрания. Ако така "Съюзът" обсъждаше всички свои действия срещу Лечков и политиката си относно вота, едва ли щеше да постигне някакъв реален резултат – коментираха журналисти.

А той не е никак малък: една новосъздадена Коалиция само за 2-3 месеца преобърна политическото пространство в Сливен и буквално "ощърби" водещи формации като ГЕРБ и БСП. И то, както показват не само резултатите - с честен и толерантен вот, макар мнозина очакваха Русев и компания да се „развихрят”. Развихриха се други, подмолни играчи, с много съмнения най-вече относно управляващите и политици-"кючеклии" в "Надежда". То не бяха фалшиви издания, то не бяха листовки в пощенските кутии срещу Славов и Русев и какво ли още не.

Фактите, показват, че Коалиция "Съюз за Сливен" не печели етнически вот никъде. Тоест, не е вероятно той да е платен /"Седмица" ще поднесе конкретни цифри кой печели най-вече в "Надежда" и 1-во ОУ./

Според казаното на брифинга от Радостин Русев, новият местен парламент ще бъде шарен и без рещаващите гласове на Коалиция "Съюз за Сливен" няма да могат да се вземат важни решения. Коалицията обаче ще играе конструктивна и балансираща роля и ще работи само в името на гражданския интерес.

Русев изнесе, че Коалицията печели от раз вота за кметове в селата Горно Александрово, Глуфишево и Злати войвода, а е на балотаж и води срещу ГЕРБ в повече от 10-те села на общината: Драгоданово, Камен, Ж.войвода, Тополчане, Чокоба и др. В Новачево „Съюзът” ще е на балотаж с представителя на ДПС, а единствено в Крушаре ще се изправи срещу човека на БСП.

Русев отвори дума още за 20 000 "мъртви" души в избирателните списъци в региона, за невъзможността на много хора да гласуват, за отказа на ЕСГРАОН в общината да обслужва гражданите в деня на вота и за амбицията на Коалиция "Съюз за Сливен" да заеме дясното пространство от ГЕРБ, която въобще не е дясна партия.

Кандидатът на "Съюз за Сливен" Иван Славов благодари и на гражданите и на хората от предизборния щаб на Коалицията, като подчерта, че постигнатото от нея само за 2-3 месеца е достойно за уважение, като се има предвид противостоянието на държавата и нейните структури.

Коалицията ще играе позитивна роля в новия общински съвет и ще продължи диалога си с гражданите в името на изключително отговорната мисия,с която тя тръгна на тези избори.

Той увери, че пазарлъци няма да има с никого, но усещането за един доста уклончив тон по отношение на едно евентуално решение за балотажа вся известен разнобой у журналистите.

Живеем в България! Дано не се сбъдват най-лошите ни кошмари на тема политика и политиканство! Най-късно в четвъртък ще научим що са намислили лидерите на "Съюз за Сливен"...

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев