Община Сливен

ГЕРБ и БСП с най-много съветници в местния парламент

ОИК
24.10.2011 / 10:10

По неофициални данни, от преброяването досега става ясно, че ГЕРБ ще има около 12 представители в общинския съвет, а БСП – 11.

Следва „Съюз за Сливен” -7; Синята коалиция – 3; „Гражданска мрежа за модерен Сливен”, Атака и РЗС- по около 2, МК „Център” на Благоев и ДПС по 1.

Както на всички избори, някои парадокси „впечатляват”…

Така например, според източници от 1-во ОУ в Сливен, гласове за формацията на Галин Кънчев почти няма подадени в секциите, освен в една. Но в секция №17 били преброени цели 280 бюлетини в нейна полза! Вероятно и кючековите умения на кандидата за кмет, демонстрирани в „Надежда” на миналите избори са допринесли за нов прилив на ромски гласове към него и го афишират като истински европеец.

Атака със сигурност ще изпрати един или двама свои представители в общинския съвет. Прави впечатление изключително семплата рекламна кампания на тази

партия, въпреки държавната й субсидия и въпреки писанията за богатството на Волен и Капка Сидерови. Но има още нещо странно: в Сливен /поне ние не знаем/ да се е появила чаровната депутатка от Атака Калина Крумова, която да подкрепи местните атакисти. Според неофициална информация, г-ца Крумова се готвела или вече е напуснала парламентарната група на партията на Сидеров.

РЗС и БНД на Кръстанка Шаклиян били на ръба - научи "Седмица". Изненадата и разочарованието се отнасят най-вече до г-жа Шаклиян, която проведе енергична кампания и впечатли гражданите с представителната си листа.

Провалът на "екзотични" кандидати като Доброслав Иванов и особено несъстоятелната в политическо отношение Кети Бозукова не е изненада. Повече подробности ще научим днес и за останалите кандидати от ОИК-Сливен.

В Нова Загора Николай Грозев (ГЕРБ) вероятно ще спечели от раз, а Христо Киров (ДПС) и Коста Каранашев (ГЕРБ) ще се явят на балотаж в битката за кметския стол в Котел.

"Седмица"

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев