Община Сливен

Първи сигнали от вота в Сливен

Избори
23.10.2011 / 09:28

В област Сливен всички избирателни секции са започнали нормално работа в 6 часа сутринта, съобщиха от четирите Общински избирателни комисии.

Първият сигнал за нередности е постъпил още в 6.02 в ОИК - Сливен, От коалиция са подали сигнал, че в едно от училищата в града, където има избирателни секции не са били допускани техни застъпници - съобщава Дарик. Останалите сигнали са касаели отново застъпници - на баджовете на някои от тях е била изписана политическата партия, която представляват, а в една от секциите застъпници са пречели на работата на секционната избирателна комисия. На всички сигнали са реагирали мобилни групи, определени с решение на ОИК и незаконосъобразните действия са преустановени.

В ОИК Нова Загора също има постъпили жалби, които касаят разлепени в близост до СИК агитационни материали и липса на изнесени допълнителни списъци.

В няколко села в община Котел секционните избирателни комисии работят на генератори, тъй като все още не е възстановено електроподаването след бурята в началото на седмицата. Но и там изборният ден е започнал нормално.

В община Твърдица всички секции са отворили навреме. До момента няма подадени жалби и сигнали.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев