Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Време е, сливналии, време е!

Георги Вл. ПОПОВ
21.10.2011 / 12:07

В неделя Сливен е на косъм: или, или... Ще може ли Гробарят, Къртицата, 3аличителят и т.н., както прекръстиха сегашния кмет, отново да влезе с ехидна и самонадеяна усмивка в общината.

Или най-сетне достолепният в миналото и духовен Сливен ще го изпрати в политическото, а защо не и в криминалното битие.

Защото сливенския „уникат” извърши и продължава да извършва масови покушения срещу икономическото и духовно битие на сливенските граждани.

Нека изброим само някои от тях:

С невалиден от законова гледна точка /с изчезнала цяла точка от концесионния му договор с община Сливен, подписан от него и сестра му, докато е вече кмет/, Йордан Лечков се сдоби с права над парк "Юнак" в разрез и на европейските норми. А не може и един концесионер да обновява стадион и пр. с отпуснати от държавата средства - 3 млн. лв. вместо да ги извади от джоба си. Те му бяха подарени от царистите.

Чрез Тройната коалиция, единствен от 17 кмета Лечков си извоюва правото да се разпорежда с европроектите, в резултат на което община Сливен, единствена в страната, изгуби 110-120 млн. евросредства и градът остана разкопан почти две години. Това е тегоба, която ще тегне над Сливен още много години. То можеше да бъде предотвратено, ако управляващите, в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов не бяха оставили шмекерът от Воденичане да вилнее безнаказано и без да се опитат да помирят двете страни или да намерят друг законен и нормален изход от създалата се ситуация.

Йордан Лечков извърши най-голямото икономическо престъпление от национализацията насам, прогонвайки от Сливен японската фирма "Язаки", за което сме писали неведнаж и което бе потвърдено и от ръководството на фирмата. Какво и колко е поискал -това трябваше да разследват съответните органи.

В своите предизборни срещи Лечков се хвали със санирани училища, детски градини и пр., но т.нар. Регистър на обществените поръчки разкрива потресаващата картина на двойно и тройно надписани строителни и други услуги. Много от сключените договори не са обезпечени и неизплатени, като дълговете на община Сливен възлизат на десетки милиони лева. Сам министър Дянков посочи община Сливен като втора по задлъжнялост след Видин, което бе предизборна плесница за сливенския кмет.

Има безспорни доказателства за злоупотреби с евросредства като тези за Старческия дом в Сливен, изплатени не на извършилата ремонта фирма, а на други, които по доказана от Окръжен съд - Сливен експертиза прехвърлят над 2 млн. лева на фирмата на Диана Лечкова за реклама. А кои фирми построиха "Спорт палас”, с какви средства, колко им е платено и дали въобще им е платено, или са обезвъзмездени с други общински обекти - тепърва предстои да бъде разкрито.

Налице са още безброй доказателства за извършеното от "Императора”, но само ще добавим: Няма друг подобен пример на просташко поведение, арогантност, злонамереност и неуважение към институциите, който демонстрира особено през втория си мандат шмекерът от Воденичане. Нека заставащите пред урните наши съграждани не забравят, че той е вече осъден за сериозно престъпление, че срещу него са заведени и други дела и повдигнати към 10 обвинения.

Сливен е закопнял за нормален политически, обществен и културен живот, и затова завижда на жителите на Смолян, на Фонтана, Варна, Казанлък, Стара Загора, Бургас и др., където интелигентността не е шмекерски маниер, а вродено качество на достойни кметове като Дора Янкова, Димитър Николов и др. Дори ямболският кмет Георги Славов /подсъдим също като Лечков/ се оказа истинско цвете пред нашия "уникат", както го нарече Бойко Борисов. Защото община Ямбол не е задлъжняла към никого.

Нека, когато застанат пред урните, достойните и почтени членове и симпатизанти на ГЕРБ си дадат ясна сметка, че Йордан Лечков не е нито световна, нито европейска футболна звезда, че няма нищо общо с ГЕРБ и неговите идеали и че е воден единствено от своята алчност в стремежа си за трети мандат. Те имат избор: да пуснат бюлетината за кандидатите за съветници от своята партия, но не и тази на кандидата за кмет, който е срам за ГЕРБ.

Време е, сливналии, време е!

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев