Община Сливен

От ДПС тръгват към вота Толерантни,единни и решителни

Мустафа Мустафов
21.10.2011 / 10:05

Водачът на листата на кандидат-съветниците на ДПС в Сливен Мустафа Мустафов, областен лидер на движението, винаги ни е впечатлявал със своята откритост, позитивизъм и способност за диалог. Два дни преди вота той е зареден с енергия и оптимизъм, въпреки напрегнатите дни и нощи на кампанията.

Мустафов е роден през 1965 г. в с. Боров дол. Зодия Дева. Завършил е средно образование, а след това история и география в Шуменския университет. В момента завършва магистърска степен по публична ад¬министрация - регионално развитие и управление. Бивш зам.-кмет на гр. Твърдица е два мандата. Женен, с две деца.

Известни неудачи с изпратените в общинския съвет представители

на ДПС през последните два мандата са го накарали да поеме изцяло отговорността за стратегията на движението през новия такъв и затова не само оглавява листата, но е оказал и съществено влияние щото в нея да бъдат хора с изявени професионални и морални качества. Те са 10 на брой, но почти всички с висше образование и уважавани в своята професионална сфера.

- Много хора идват на срещите с нас - споделя Мустафов. - В с. Новачево бяха над 100 човека, изключително чувствителни към проблемите на своето населено място и попиваха всяка дума, казана от г-н Янко Янков и мен какво предлагаме, за да се подобри хала им. Те не признават алабализмите и веднага улавят манипулацията и неискреността, ако има такива. Това са хора, узрели за един нов тип местно самоуправление и готови да участват активно в него.

Най-тъжното е - споделя Мустафа Мустафов - че нищо не е направено в този планински край от общината. Пътищата са като оглозгани, цяло лято, в Новачево нямаше вода, а проведената процедура за водоснабдяването на Градско бе спряна от управляващите. Село Бяла е в същото по положение. Затова празните обещания на кмета Лечков и компания при посещението им в тези села нямат никакъв ефект.

Отваряме дума и за водоснабдяването на Ябланово. Това стана по време на Тройната коалиция, а над 1 млн.лева бяха издействани лично от г-н Асен Гагаузов - споделя Мустафов. - Остана една улица във високата зона над селото и едва сега управляващите популистки обявиха, че ще я завършват и си приписват заслугите за целия проект.

Мустафа Мустафов отваря отново дума за Ябланово като един от най- интересните феномени в политическата география на страната. Там, казва той, при всички парламентарни избори около 95 на сто от хората гласуват за ДПС, но когато стане дума за кмет, надделяват родовите съображения. Така например на по-миналите избори като кандидат на СДС за кмет бе избран Шериф Кованджиев, а след това ...от ГЕРБ. На тези избори обаче, надява се Мустафов, ще бъде избран кандидатът на ДПС Джемал Чобан.

Според Мустафов, ДПС в национален план не е определило чия президентска кандидатура ще подкрепи, но людете се настройват в полза на Калфин и Данаилов. За Сливен вече е ясно: движението ще подкрепи генерал Кольо Милев.

Той изнася, че специално за Нова Загора ще пристигнат наблюдатели от ЕС поради изместването на секциите от кв. 6-ти на 3-4 километра от местонахождението им на миналия вот. Затова го уверил един от лидерите на ДПС Лютви Местан.

Накрая Мустафа Мустафов припомня с усмивка девиза на ДПС:

"Толерантни, единни, решителни!" и призовава дори колебаещите се да изберат предизборната листа на движението. То ще разчита на минимум 3 места в местния парламент.

"Седмица"

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев