Община Сливен

Генерал Кольо Милев в излъгания от Лечков кв. "Речица"

Речица
21.10.2011 / 09:28

„Общината трябва да постави хората в центъра на дейността си”, каза генерал Кольо Милев на среща с избиратели в кв. „Речица”

„Поемаме една нелека задача, но това ни най-малко не ни плаши. Знаем през какво трябва да минем, но това няма да ни откаже – общината трябва да си влезе в ролята и да постави хората в центъра на работата си”, каза кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев на среща с живеещите в кв. „Речица”. На срещата присъстваха още кандидатите за общински съветници от листата на БСП Мартин Славов, Мариета Петкова, д-р Наташа Петкова и Радостин Бозуков.

„Целият ни екип се състои от хора, които добре познават проблемите на Сливен и в частност – проблемите на „Речица”. Знаем, че и вас ви тормозят разбитите улици, неуредиците с канализацията и отводнителната система. Знаем също така, че общината ви излъга, че ще построи пречиствателна станция тук, но това си остана в сферата на добрите пожелания. Време е да се спре с лъжите, хората имат право да знаят каква е истината”, обърна се Мариета Петкова към жителите на кв. „Речица”.

Хората, живеещи в сливенския квартал „Речица” дълго време разговаряха с генерал Кольо Милев. По думите им това, което ги измъчва най-много е все по-тежката безработица. „Липсата на работа и ниските доходи правят живота труден, а бъдещето на децата е неясно”, каза жител на квартала. Според генерал Милев не е вярно, че един кмет не може да осигури работни места – ако е активен, ако търси възможности, той може да е ключов фактор за привличане на инвестиции. По думите на кандидата на БСП за кмет на Сливен бизнес климатът, който създава общината е основен фактор за успех в тази посока. „Сега общината е символ на корупция”, категоричен беше генерал Милев. „Нашата цел е повече хора да имат работа, повече хора да имат достъп до качествени здравни услуги, повече хора да пращат децата си на училище”, каза той.

По-рано през деня генерал Кольо Милев даде старт на приятелски мач между футболни отбори от кв. „Речица”. Кандидат-кметът на БСП подари на младите спортисти футболни топки, а междувременно стана ясно, че игрището, на което се проведе мачът, се е появило с негово съдействие. „Спортът ще бъде наш приоритет. Знам колко много футболни таланти има тук. Младите трябва да спортуват активно и ако управлението го е грижа те да не са на улицата, да не стават жертва на наркотици и престъпност, трябва да подкрепя много силно любителските клубове не само в „Речица”, но и в другите квартали, изобщо на територията на цялата община”, каза генерал Кольо Милев.

 

Срещи и в селата Въглен, Градско, Новачево и Бяла

С жителите на Въглен, Градско, Новачево и Бяла се срещна в четвъртък кандидат-кметът на БСП ген. Милев заедно с кандидатите за общински

съветници Илия Стоев и д-р Наташа Петкова.

„В кой век живеем - трети ден да стоим без ток”, оплакаха се

хората в Бяла. След бурята преди няколко дни по тези места токът ту спира, ту идва. Липсата на работа, лошите пътищата, остарялата електропреносна мрежа, канализацията са общи проблеми и за четирите населени места.

„Безработицата и бедността ще са грижа и за кмета, въпреки

че обикновено се смята, че местната власт няма отношение към заетостта. От кмета, обаче

зависи дали ще спечели доверието на инвеститорите, дали ще създаде нормална среда за тези, които искат да правят бизнес”, смята ген. Милев. В Бяла и Новачево той представи намерението си

следващият екип за работа по европейските програми в общината да работи активно и чрез представителство на Сливен в европейската столица Брюксел, така както го правят общините Бургас и Банско.

Ген. Милев сподели, че за него един от основните пропуски в усвояването на средства по проекти е, че информацията не достига до хората. В село Новачево поискаха общината да ангажира специалисти, които да разясняват процедурите за кандидатстване.

По думите повече пари за селата ще има, когато новото управление на общината спре порочните практики в общината и вкара ред в общинските финанси. „На всеки вложен досега лев, са се плащали пет. Как искаме да има пари?”, попита досегашният кмет на с. Панаретовци и кандидат за общински съветник Илия Стоев.

„Един от мотивите ми да участвам в тази кампания е впечатлението, което ми направи ген. Милев с решителността си да сложи ред в общината. Нашият екип ще го подкрепя в усилията му Сливен отново да заприлича на себе си”, каза и д-р Наташа Петкова.

 

 

Още снимки от новината

Речица
БСП

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев