Община Сливен

Генерал Милев се срещна с лекари в МБАЛ „Хаджи Димитър”

Ген. Кольо Милев
20.10.2011 / 16:19

Кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев се срещна с лекари и медицински сестри от МБАЛ „Хаджи Димитър” в Сливен. В срещата участие взеха и кандидатите за общински съветници от листата на БСП доц. Иван Андреев и д-р Наташа Петкова.

„Недостигът на медицински кадри и постоянното изтичане на български лекари в чужбина тепърва ще стават голям проблем за общината”, категорични бяха лекарите, работещи в МБАЛ „Хаджи Димитър”.

При този дефицит на кадри на срещата беше обсъдено да бъде възстановен Институтът за медицински сестри в Сливен. Лекарите предложиха да се използва сградата на Трета поликлиника и чрез механизмите на публично-частното партньорство в града да се изгради медицински факултет. Генерал Кольо Милев се ангажира да бъдат организирани както обществени обсъждания, така и обсъждания в самата гилдия. „Здравеопазването е болна тема за българското общество, а в същото време е една от областите, на които трябва да се отдели най-сериозно внимание. За мен и моя екип е сред основните приоритети да направим на местно ниво всичко, което е по силите ни, за да окажем на медицинските заведения в Сливен адекватна подкрепа. Това е проблем от първостепенна важност за всеки един гражданин”, каза генерал Милев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев