Община Сливен

Грубо отношение от пациенти към работещите в Спешно отделение

МБАЛ "Д-р Иван Селимински"
20.10.2011 / 11:12

През изтеклата нощ в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен група лица от ромски произход е проявила неуважение и агресия към медицинския персонал на отделението, което е в структурата на болницата. Персоналът е повикал полиция два пъти.

Заместник-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов информира, че ромите са били здравнонеосигурени, обиждали лекарите, плюли са по стените и са имали изключително нагло отношение. Те се карали и помежду си за ред, влизали в стаите на отделението, някои посягали да удрят лекарите, имали претенции към обслужването. Разправията е започнала след 20 часа и е продължила до 2-3 часа сутринта. Работещи в отделението съобщиха, че често са подложени на подобно отношение, трудно работят в такива ситуации и са много притеснени и изплашени.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” –Сливен изразява своето възмущение от поведението на тези пациенти, осъжда подобни действия спрямо работещите в здравното заведение и призовава за уважение към хуманния труд на медиците.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев