Община Сливен

Стефан Софиянски подкрепи в Сливен Нели Минчева

Стефан Софиянски
20.10.2011 / 10:21

„Разумната позиция на сливналии е да изберат за кмет една умна, спокойна и изключително позитивна жена, каквато е Нели Минчева" – каза Стефан Софиянски в Сливен.

Лидерът на ССД поздрави Нели Минчева за решението й да се кандидатира за кмет на Сливен от името на ОДС. „Поздравявам я за чувството за отговорност в тези трудни условия. Знаем за драмите, които се разиграха в Сливен. При конфликтите, които текат в града, противоборството между отделните групировки, смятам, че разумната позиция на сливенчани да изберат за кмет една умна, спокойна и изключително позитивна жена, каквато е Нели", каза Стефан Софиянски.

Той изрази убеденост, че сериозен човек като Нели Минчева, който заема публично обществена позиция, ще промени в положителна посока развитието на общината. Според него тя проявява изключителна обществена отговорност и откакто я познава, винаги е помагала на хората, като търси най-доброто решение на проблемите. „Момент, в който човек се включва в обществения живот е когато има свой собствен живот, нормален статус, започва да мисли за другите. Нели е точно такъв човек. Тя беше общински съветник и то много добър. Сега се връща на обществената сцена, за което се радваме и я поздравяваме. Сливен е град, който има добро бъдеще и просто трябва то да бъде намерено по един спокоен начин", каза Софиянски.

Според него Нели Минчева би била много полезна за постигане на баланса между лошите условия, в които живеят ромите и начина, по който обществеността в Сливен може да ги приеме. Освен това общината може да се превърне в един от центровете за производство на алтернативна енергия и соларни паркове, като се възползва от своите възможности.

„Тук трябва общинска политика. Това са инвестиции. Това са единствените инвестиции, които идват в България. Нужна е сериозна защитна политика в тази сфера, която ще даде възможност за ангажиране на работни места и Сливен да стане особено енергийно място в България. Смятам, че Нели е човекът, който може да го направи.", каза още лидерът на ССД и кандидат на ОДС за кмет на София.

Той допълни, че Сливен има много още да развива и по отношение на инфраструктурата. Стефан Софиянски бе в Сливен, за да изрази подкрепата си за Нели Минчева. Нейни привърженици и симпатизанти го посрещнаха в зала „Сирак Скитник". („Дарик Сливен”)

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев