Община Сливен

Срещи на Славов и Русев в "Клуцохор", Бяла, Гавраилово и др.

Коалиция "Съюз за Сливен"
20.10.2011 / 09:23

Кандидатът за кмет Иван Славов и председателят на Коалиция „Съюз за Сливен” Радостин Русев представиха пред жителите на квартал „Клуцохор” предизборната програма на съюза.

„Програмата, която написаха хората” се казва документът и това не е случайно. В началото на нашите срещи с хората, ние обещахме, че повече ще слушаме. За нас е важен всеки проблем, всяка ситуация, с която се сблъскват жителите на нашата община. Затова екипът на коалицията ни записваше всеки коментиран проблем, като след това търсехме начините за неговото решаване. Затова, нашата програма не е просто предизборно обещание и ангажимент, а управленски проект за всеки гражданин на община Сливен”, изтъкнаха от коалицията.

По време на срещата с жителите на „Клуцохор” беше обсъдена идеята за създаване на квартали съвети, като част от кметския съвет, в който ще бъдат коментирани и решавани проблемите на всеки квартал и населено място. От коалицията разказаха и за идеите си в сферата на социалните дейности, здравеопазването, търсенето на възможности за финансиране на различни проекти чрез европейските фондове и разкриването на нови работни места.

„В момента Сливен е един от градовете, където безработицата е най-голяма. Трябва да обърнем тази тенденция, като привлечем инвеститори, осигурим работа за хората и се постараем да ги задържим в града.Така младите хора ще намерят смисъл да остават, да създават семейства, а не да бягат обезверени и разочаровани, както това се случва в момента”, коментираха от коалицията. Те призоваха гражданите към максимално висока активност на 23 октомври, за да може с избора на номер 28 в интегралната бюлетина, да се сложи край на корумпирания и порочен модел на настоящото управление на общината.

Кандидатът за кмет Иван Славов, председателят на коалицията Радостин Русев и техния екип се срещнаха с хората в селата Бяла, Гавраилово и Селиминово, където представиха приоритетите в управленската програма на „Съюз за Сливен”.

По думите на представителите на коалицията, крайно време е гласът на хората от селата да бъде чут и взет под внимание и точно това прави „Съюз за Сливен”. Програмата ни буквално е писана от хората, засяга техните проблеми и предлага начини те да бъдат решавани – максимално бързо и ефективно, отбелязаха от коалицията при срещите в селата. „Време е да излезем от шаблона за селата, като места, които нямат особена тежест. Именно затова имаме и приоритет в програмата си, който се отнася до управлението и развитието на малките населени места. За нас не е значение размерът на населеното място, а хората, които живеят там, с техните проблеми. Затова правим тези срещи, за да търсим заедно решенията”, отбелязаха от коалицията.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев