Община Сливен

Неуморимият генерал Милев бе и в Камен, Тополчане, и кв. "Орешака"

Ген. Кольо Милев
20.10.2011 / 09:06

„Читалището, което имаме в с.Камен, трябва да се превърне в културен дом. Но е много важно в него да бъдат направени необходимите нововъведения, за да може в него да влязат и младите хора. Имам думата на генерал Милев, че ще ни помогне, за да стане това наистина”, каза кандидатът на БСП за кмет на село Камен Йовчо Стойков при посещението на генерал Кольо Милев в селото. Според Йовчо Стойков едно от първите неща, които трябва да бъдат направени на местно ниво, е да се промени начина, по който работи администрацията в кметството – така, че да бъде в услуга на жителите на селото. „За да довършим сградата, която започнах да строя преди двадесет и три години, когато бях кмет на Камен, трябват съвсем малко средства. Макар че ще бъде в услуга на нас, които живеем тук, през последните години никой не ни обърна внимание, когато настоявахме за помощ”, сподели Йовчо Стойков. В сградата се предвижда да има киносалон, който жителите на Камен да могат свободно да използват.

„Община Сливен дължи много на хората, които активно се занимават със спорт. Дълги години ги пренебрегва и ги обрича на мизерни условия. Трябва да е точно обратното – спортът е едно от нещата, които оказват най-положително влияние върху младите, а друг е въпросът, че е една от дейностите, които най-бързо биха донесли позитиви и слава на нашия град”, заяви кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев на срещата си с жителите на Тополчане. Досегашния кмет на селото и настоящ кандидат, издигнат от БСП, Иван Бакалов сподели, че с много усилия е успял да помогне за създаването на четири спортни клуба в Тополчане – два футболни, един по джудо и един по лека атлетика. По думите на Бакалов обаче клубовете не получават субсидия от общината и това поставя сериозни пречки на пътя им. „Срамно е, имайки предвид, че това са спортисти, носители на тридесет и шест златни и шестдесет сребърни и бронзови медала”, каза Иван Бакалов. „Вашия кмет е направил много за Тополчане – имате аптека, зъболекар на разположение, социален патронаж, в който голям брой възрастни хора получават топла храна всеки ден/ Това са неща, които за по-голямата част от селата в община Сливен са все още мираж. Мисля, че няма две мнения – има защо да му гласувате доверие. Имате думата ми – ще направя каквото трябва, за да се разрешат и останалите проблеми, които тормозят жителите на Тополчане”, завърши генерал Кольо Милев.

 

„Изоставени сме от Общината, нямаме автобус, трябва да плащаме за таксита, за да стигнем до лекар или аптека, а нямаме пари и за това.”, оплакаха се по време на разговор с кандидата за кмет на БСП Кольо Милев жители на квартал Орешака.

На срещата, на която присъстваха кандидатите за общински съветници доц. Иван Андреев, Деян Дечев и настоящият общински съветник д-р Алексей Алексеев хората поставиха основните проблеми на квартала си – лошите улици, боклуците, занемарените междублокови пространства, състоянието на гробищния парк. „Искаме ред и грижа и ги виждаме във ваше лице и в екипа, който сте събрали. Единствено хора от този екип идваха тук не предизборно, а постоянно, за да ни помагат.”, заяви участник в срещата.

„Редът и желанието за промяна не могат да бъдат само от страна на кмета, те трябва да са двустранни. Общината ще влезе във функциите си и ще поддържа градската среда. Неизбежно е да се направи и преглед на транспортната схема и да потърсим възможности тя да обхване повече хора. Не става дума за много среддсва, а за разумно и с ефект харчене на общинските пари. Но и гражданите трябва да са наш партньор. Промяната в квартала ви ще дойде с общи усилия”, заяви Генерал Милев.

Сега не е време за обещания, идва времето да се направи задълбочена проверка на състоянието на общинските финанси, да се анализира и да се очертае план за действие според БСП. „Всичко това трябва да стане пред очите на гражданите, те трябва да знаят какво ще заварим в общината”, обявиха кандидатите за общински съветници.

Акцент на срещата бе грижата за възрастните хора. „Онтношението към възрастните показва доколко отговорно и зряло е обществото”, заяви д-р Алексиев.

Общината е длъжник на пенсионерите, защото здравните услуги, социалната подкрепа са на минимума, определен от общинския бъджет. Тя не направи никакви усилия да работи по проекти и програми за социална интеграция и подкрепа за възрастните,

Генерал Милев се ангажира всяка година да открива по един нов или обновен пенсионерски клуб в града.

Още снимки от новината

Ген. Кольо Милев

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев