Община Сливен

Граждани се жалват пред генерал Милев: Сливен няма вид на европейски град

БСП
19.10.2011 / 18:54

„Имате нашата подкрепа. Със сигурност няма да Ви е лесно, но ние сме убедени, че имате потенциала наистина да промените Сливен. Подкрепяме Ви преди всичко защото сте личност – такава, от каквато общината в момента спешно се нуждае”, обърнаха се граждани към кандидата на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев. През целия ден се състояха множество срещи между генерал Милев и жители на Сливен.

Кандидатът на БСП започна обиколката си рано тази сутрин от общинския пазар в Сливен. В разговор с кандидата на БСП за кмет на общината земеделските производители се оплакаха от условията, при които са принудени да работят. „Една от целите, които сме си поставили в краткосрочен план, е производителите да бъдат стимулирани, а не както досега – демотивирани от неизгодните пазарни позиции и условия, които им се предлагат. Чрез международните контакти, които имаме, ще направим всичко възможно в най-скоро време да осигурим пазари за селскостопанската продукция”, каза генерал Кольо Милев.

В разговорите с генерал Милев жители на Сливен споделиха, че се срамуват от вида на града си в момента. „Като голям областен град е редно да можем да се похвалим с чисти улици, паркове и модерна инфраструктура, а вместо това Сливен наподобява следвоенно положение”, изразиха недоволството си хората. Генерал Кольо Милев поясни, че вече има концепция за зелените площи в общината. „Общината, за жалост, в момента няма потенциала и нужния опит, за да печели европейски проекти, с помощта на които Сливен да стане модерен град. Трябва ни лоби в Европейския съюз, както и експерти, които да начертаят точния път и механизми, за да не пропускаме повече шансове и възможности”, категоричен беше генерал Милев. Гражданите поставиха и въпроса за разделното събиране на боклука, което, по думите на генерал Кольо Милев, не е химера, стига да е налице волята това да бъде направено.

По-късно през деня кандидатът на БСП за кмет на Сливен се срещна с работодатели и служители в Промишлената зона на града.

 

 

С хепънинг „Ти си наред! Промени Сливен” БСП закрива в петък предизборната си кампания

 

На 21 октомври 2011 г., петък, БСП - Сливен ще закрие предизборната си кампания с хепънинг под мото „Ти си наред! Промени Сливен!”. Събитието започва в 19.00 часа на площада пред бирария „Маки” (бивше кино „Българка”).

Водещ на хепънинга е певицата Йоанна. Тя ще подари на сливналии дискове с хитовото си парче „Ти си наред”. Песента е музикалният призив на младата българска певица срещу продаването на гласове. С нея Йоанна ще отправи апел и за спиране на апатията и пробуждане на гражданската съвест. „Политиката не е само за политиците, младите също трябва да бъдем ангажирани, за да избегнем сценария – едни и същи хора с власт, правят каквото си искат, а ние сме безучастните наблюдатели. Трябва да мислим, да гласуваме по съвест, след това да изискваме”, сподели звездата от Евровизия Йоанна.

Заедно с един от най-талантливите български певци Красимир Аврамов Йоанна се съгласи доброволно да подкрепи екипа на БСП и Генералната промяна в Сливен. Краси, който е от Сливен, помни родния си град като огнище на култура и духовност и не може да се примири, че днес пламъкът е изчезнал, а съгражданите му са затворени в себе си и в ежедневие от проблеми и тревоги.

В събитието „Ти си наред! Промени Сливен!” ще участват и три млади изпълнителки от Сливен. „На финала на нашата кампания БСП ще предостави сцената на талантите, които политици и управници обикновено загърбват. С този финал на кампанията БСП отново ще покаже, че сцената е място за артисти. А ролята на политиците е да ги подкрепят и насърчават”, каза водачът на листата общински съветници от БСП Мартин Славов.

 

„Мястото ни е сред хората, там, където бяхме по време на цялата кампания. В последния й ден отново ще бъде така ”, сподели и кандидатът за кмет на БСП ген. Кольо Милев. Без тежки политически речи стартира кампанията на БСП в края на септември. От предизборния щаб избраха да подарят на сливенските граждани театралната постановка „Епопея на забравените”. Този мост между миналото и настоящето целеше да припомни позабравени ценности и да събуди духа на сливналии.

 

Още снимки от новината

БСП

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев