Община Сливен

Скандалът със „Сливенски вестник”: Позиция на Гергана и Данаил Христови

Вестник
19.10.2011 / 14:33

Наясно сме, че изборите са след няколко дни и определени кръгове използват всякакви средства, за да трупат дивиденти. Но КАТЕГОРИЧНО се противопоставяме на опитите да бъдем въвлечени като медия в нечии нечисти компроматни войни.

 

Повод за тази позиция е случайно попадналия в ръцете ни извънреден брой на „Сливенски вестник”, за който разбрахме, че се разпространява безплатно по домовете на хората. „Издателите” са копирали изцяло главата на вестника, който издавахме близо две години под главната редакция на Валери Главчовски /мир на праха му/. Променили са само датата и са написали „извънредно безплатно издание”. Удобно са оставили името на сайта ни и под главата на „вестника”, и в лентите на всяка страница. В самия вестник за Сливен се говори само на първите две страници, където са публикувани няколко статии против Иван Славов и Радостин Русев. Вестникът, който ние издавахме преди години, имаше уникален ISSN 1313 - 3039, регистриран в Народната библиотека. В „извънредното” издание този номер липсва, разбираемо защо.

 

Заявяваме най-категорично, че нямаме нищо общо с това „извънредно” издание. „Сливенски вестник”, който ние издавахме, спря да излиза през късната есен на 2009 година. Спря да излиза няколко месеца след смъртта на Валери, защото вече не беше същият без неговото неповторимо перо.

 

Не знаем кой стои зад тази нечиста атака. Вероятно няма и да разберем. Пак казваме – наясно сме, че идват избори, но молим „издателите” – водете войните си на други фронтове.

 

„Сливен нюз”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев