Община Сливен

Ред в управлението на общината поискаха избирателите от Генерал Милев

ген. Милев
19.10.2011 / 14:29

Кандидатът за кмет на БСП генерал Кольо Милев заедно с кандидатите за общински съветници доц. Иван Андреев, д-р Наташа Петкова и Борислав Павлов разговаряха с жители на кварталите Ново село и Сините камъни.

 

Гражданите поискаха на първо място ред и грижа, защото общината е изоставила кварталите, междублоковите пространства, читалищата и грижата за възрастните хора.

 

„Новата философия на управление ще е социална, хората ще са нейния център. Привличането на инвестиции, доброто управление на евросредства на първо място цели да намали безработицата и бедността, а от там да пресече и задълбочаващата се бездуховност, неграмотност и социална изолация на хората в общината. Ще дадем и въздух на малкия семеен бизнес, защото той храни много хора тук”, заяви Генерал Милев.

 

Проблемите на Сливен не могат да се решават на тъмно, те трябва да се обсъждат с хората. Аз ще използвам много активно обществените обсъждания, общините са длъжни да ги организират по закон, но това е по-скоро изключение. Преди да се вземат важни решения за общината или квартала, хората трябва да знаят каква е ситуацията и с тях да се обсъдят възможните мерки”, смята Генерал Милев.

 

„Ще управляваме открито, няма да стоим затворени в общината”, обещаха кандидатите за общински съветници. „Осем години нашият град е смачкан, най-лошото е, че се разсипа бизнессредата. Но бизнесът реагира бързо и при най-малкия знак за промяна ще се преориентира и няма да заобикаля Сливен. Трети мандат на Лечков означава фалит, той ще е фатален”, подчерта доц. Андреев.

 

В кв. Ново село екипът на БСП се ангажира да подпомогне разработването на проект за изграждане на Културно-информационен център на мястото на изгорялото читалище. Освен, че ще приюти художествената самодейност, той трябва да има и силни социални функции – да осигури база за обучения, зали по изкуства за децата.

 

Здравните теми бяха в центъра на разговора в двата квартала. Д¬-р Наташа Петкова сподели пред събралите се в Сините камъни, че община Сливен няма сериозна здравно-социална програма, въпреки, че е на едно от първите места по частни болници в страната. „Досега не са използвани възможностите, които предоставя европейското финансиране и международни неправителствени организации за създаване на центрове и програми за здраве и социални грижи, извън тези, които предоставя държавата.”, заяви тя.

 

 

Генерал Милев посети селата Драгоданово, Блатец и Жельо Войвода

„Един кмет на населено място трябва да се грижи за всички, независимо от техните политически възгледи или етническа принадлежност. Да бъдеш кмет не е само показност, а преди всичко отговорност за доброто на всички граждани”, каза кандидатът за кмет на село Драгоданово от БСП Станка Първанова при посещението на генерал Кольо Милев в селото. Като „крайно необходимо” за село Станка Първанова определи ремонтирането на училището, довършването на църквата и спортната площадка, както и ремонтирането на пътищата и уличното осветление. „Сигурна съм, че генерал Кольо Милев няма да ни обърне гръб и ще помага на Драгоданово с каквото може, колкото и да му е трудно началото”, категорична беше Първанова. От своя страна кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев отговори, че макар и в момента европейските средства да изглеждат като мираж за община Сливен, те са достъпни за всички, стига кметът и неговият екип да знаят как да стигнат до тях.

„Общината има нужда от кмет, който да познава проблемите и нуждите на селата, който да знае как да създаде работа на хората, така че животът им да стане по-добър. Заставам зад генерал Милев, защото виждам в него един сериозен подход и намерение да се справи с нелекото положение, в което сме в момента”, каза кандидатът на БСП за кмет на Блатец Димитър Вълков. Възрастни хора, живеещи в селото, изразиха недоволството си, че пенсионерите в Сливен ползват преференции за цените на градския транспорт, от което пътуващите в селищната мрежа не могат да се възползват.

По-късно през деня генерал Кольо Милев посети и село Жельо войвода.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев