Община Сливен

Среща на Йордан Лечков със синдикалисти

ГЕРБ
19.10.2011 / 14:07

Кандидатът за кмет от ГЕРБ за община Сливен Йордан Лечков се срещна с представители на синдиката КТ „Подкрепа”, в който членуват над 2000 души. Емил Петков – председател на синдикалистите, представи Йордан Лечков като решителен човек, който адекватно взема решения, като прям човек, който може да казва „Да”или „Не”.

Йордан Лечков припомни през синдикатите политиките, които следва в програма 2007-2013 година, като кмет на общината. Тай припомни акцентите в социалната сфера, с чиито резултати с основание се гордее. Това са комфортните детски ясли и градини, училища, добре организирания социален патронаж, от който се възползват над 500 души от цялата община и детска млечна кухня, която храни над 600 деца.

Спря се и на политиката по благоустрояването. През 2007 година бе направена първа копка за подмяна на цялата подземна инфраструктура на Сливен и квартал по квартал. За две години се свърши много работа в кв. „Дружба” и в кв. „Сини камъни” - подменени са водопреносната и канализационната мрежа, газифицирани са. „През новия мандат предстои още доста да работа, докато се свърже подменената мрежа на града с пречиствателната станция за питейна вода”, заяви, Йордан Лечков.

Община Сливен има седем одобрени проекта. С тях ще бъдат подобрени условията в още детски ясли, в спортното училище, одобрен е проект за целия парк „Юнак”, модернизиран, със спортни и детски площадки, алейно осветление. Пред реализация е проект за „Дюлева река”, една част е вече направена, предстои да се работи от подстанция „Комуна” на горе по течението. Има и добър проект за крепостта „Туида”, която е едно голямо богатство, но неразработено все още. „Без значение за какъв проект става въпрос плащаме с наши пари, извършваме дейностите, проверяват, одобряват и тогава плащат. За европроектите е така, има възможности, но изискванията са много и изпълнението трябва да е качествено”, подчерта Йордан Лечков.

Накрая кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен поиска подкрепа на предстоящия вот за кмет и за общинската листа, защото броят на съветниците в местния парламент е важен за екипната работа.

 

Жителите на село Гавраилово посрещнаха с ръкопляскания кандидата на ГЕРБ за кмет на община Сливен Йордан Лечков. Срещата беше в местното читалище, където се събраха симпатизанти на ГЕРБ и много местни жители.

Хората оценяват като много направеното през годините за тяхното село. През 2008 година е почистено коритото на река Каменица, изграден е бетонов канал 140 метра от източната страна на реката, засадени са 136 дръвчета, ремонтирана е вадата, която пълни язовира в местността Елата, почистени са всички нерагламентирани сметища, монтирано и парково осветление, асфалтиран е пътят Злати войвода – Гавраилов, ремонтирана е здравната служба. През 2009 година западната страна читалище „Слънце” е ремонтирана, направен е и друг авариен ремонт от южната страна на читалището, почистен е гробищният парк, монтирани са 40 осветителни тела за улично осветление, основно е ремонтирана сградата на кметството, организирано е сметосъбирането и сметоизвозванто. За всичко това местните жители са благодарни.

Този отчет направи пред събранието кандидатът на ГЕБР за кмет на селото Димитър Андреев, който от името на своите съселяни благодари на Йордан Лечков.

Кандедатът на ГЕРБ за кмет на община Сливен също отчете резултатите от политиката, водена от него и екипа му през изтичащия мандат. Подчерта, че във всички села на общината е направено уличното осветеление, организирано сметосъбирането и сметоизвозването, почистени са някой нерегламентирани сметища. „Моля, да запазваме това, което е направено, включително да не изхвърляме отпадъци на нерегламентирани сметища”, обърна се към присъстващите Йордан Лечков. Той пое ангажимент през следваща година в Гавраилово да има спортна площадка. Чу и препоръката в Гавраилово да бъде въведено разделно изхвърляне на отпадъци.

В разговора стана дума и за отговорността, която носи кмета и контрола, който упражнява върху работата на фирмите, с които работи общината. „За осем години съм сложил над два милиона подписа и нося отговорност за всяко мое решение.

Работя през всичките тези осем години с около сто сливенски фирми. Който работи качествено, той получава пари” – категоричен бе Йордан Лечков.

 

Предизборен щаб ГЕРБ - Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев