Община Сливен

Иван Благоев: Обединението тази година е бюлетина № 34

Иван Благоев
19.10.2011 / 10:39

Това заяви пред служители на Държавния куклен театър кандидат-кметът Иван Благоев.

Днес той посети заедно с кандидатите за общински съветници Георги Кирилов и Георги Иванов театралното учреждение.

 

„Не сме си изцапали имената и затова тази година се изправяме пред избирателите с желанието да променим града. Разумният човешки живот е 15 мандата и точно тези години не трябва да бъдат оставени в ръцете на една шепа от хора приближени до сегашното управление на Сливен“, заяви Иван Благоев.

 

От директорката на театъра Ефимия Павлова, представителите на МК „Център” научиха, че репетициите на актьорите се провеждат във фоайето, което не се знае докога ще бъде на тяхно разположение. „Държавния куклен театър – Сливен” е под наем в тази сграда, но той предлага най-добрата сцена в България, която задоволява нуждите на артистите в бранша. При тежки климатични условия в залата не може да се провеждат представления, тъй като покривът тече и сцената се наводнява. Ефимия Павлова сподели, че театърът е на целева субсидия, поемаща много малка част от разходите, които с всяка изминала година се увеличават.

 

Друг проблем за хората, даващи живот на куклите, е и невъзможността да планират бъдещето си. Тревогите на директорката са дали ще успеят да издържат на високия наем и дали ще имат възможност да финансират крайно належалия ремонт на покрива.

 

В отговор на повдигнатите въпроси на днешната среща кандидатът за кмет на община Сливен Иван Благоев каза, че ако общината и ръководството й наистина милеят за културните институции като тази, би трябвало да търсят начин да финансират нужните ремонти и да поемат наемите, за да могат учрежденията да разплащат текущите си разходи навреме.

 

„Всеки глас, който не е реализиран чрез пускане на бюлетина в урните на 23 октомври е глас за запазване на статуквото. Хората трябва да разберат, че т. нар. отрицателен вот вече не е ефективен и трябва да се гласува „За” някаква градивна позиция и кауза, а не да се гласува по инерция против. „Даваме Ви шанс да гласувате „За”, направете го с бюлетина № 34”, каза кандидат-кметът Иван Благоев пред театралните служители.

 

 

Адв. Петър Начков: Градът има нужда от истински и решителни действия

 

Познавам Иван Благоев от 1989 г., когато започнах стажа си в сливенския съд, като начинаещ юрист. Той беше съдия и категорично мога да кажа, че гледаше делата си коректно и справедливо. Неговата кариера претърпя различни възходи. Благоев има опит като юрист, който приложи като областен управител.

 

Считам, че той знае и разбира проблемите на общината, и може да намира начините за решаването им.

 

Неговият стаж и практика на юрист и областен управител са не само полезни за времето, когато е управлявал, но биха могли да бъдат полезни и за възстановяването на нашия град, който е в много лошо състояние. Градът има нужда от истински и решителни действия. Когато гостите на града попаднат при нас, трябва да разберат, че Сливен е съвременен европейски град.

 

Спокойно правя извода, че Иван Благоев може да реши огромната проблематика на града и да работи за относително бързото възстановяване в онзи ритъм, в който всички ние – гражданите на Сливен, очакваме.

 

 

Предизборни срещи на Иван Благоев и МК „Център“

Днес кандидатът за кмет на Сливен Иван Благоев и Местна коалиция „Център“ ще имат среща с членовете на Контакт-клуб Германия от 18.00 ч.

По-късно кандидат-кметът Иван Благоев и част от кандидатите за общински съветници ще посетят Жельо войвода, за да подкрепят кандидатурата на Диян Йорданов за кмет на селото. Той е № 12 в листата за общински съветници на МК „Център“.

 

Диян Йорданов е роден през 1968 г. в Сливен. Завършил е Инженерно-педагогически факултет Сливен през 1994 г., специалност – „Транспорт и енергетика”.

От 2004 г. Диян Йорданов развива бизнес в отрасъл животновъдство и земеделие.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев