Община Сливен

Световна новина: Българка е новият супер ум

Любопитно
19.10.2011 / 08:41

24-годишна бивша служителка на една от най-влиятелните компании за финансови услуги "Голдман Сакс", която е половин българка и половин китайка, е новият световен "Супер ум".

Това заяви валутният дилър Хари Стивънсън, който има офиси в цял свят, включително в Лондон, цитиран от британския вестник "Ивнинг Стандарт", цитиран от dir.bg

 

"Открих Супер ума! Тя е половин българка и половин китайка и владее всички основни европейски езици. Тя е вундеркинд и супер ум", твърди Стивънсън.

 

Младата жена има икономическо, математическо и бизнес образование от Софийския университет и London school of economics и е една от най-младите служители, наемани някога на работа в "Голдман Сакс".

 

Валутният дилър обаче не разкрива името й, но уточнява, че след година работа в "Голдман Сакс", тя е напуснала.

 

Само преди седмица президентът на МЕНСА - световната организация на хора с висок коефициент на интелигентност, Уилям Боуенс заяви, че в България живеят 600 гении. За последните 20 години над 4000 българи са се пробвали да решат официалните тестове на организацията и 600 от тях са изкарали необходимите 98% верни отговори, които да ги направят част от МЕНСА.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев