Община Сливен

Кандидатът за кмет Иван Славов на среща с лекари и мед. сестри

Иван Славов
18.10.2011 / 19:33

Кандидатът за кмет на Коалиция „Съюз за Сливен” Иван Славов посети днес Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински”. Той бе придружаван от кандидати за общински съветници от листата на коалицията – д-р Петър Петров, д-р М.Димитрова, д-р Г. Василева. В срещата участваха лекари, медицински сестри и санитари. „Приоритетите на Иван Славов, като кмет на Сливен, и на „Съюз за Сливен” в областта на здравеопазването включват повишаване на качеството на предлаганите услуги и манипулации. За нас е много важно да защитим престижа на лекарската професия, така че да ограничим изтичането на нашите висококвалифицирани кадри към по-големите градове или извън страната. Това е от огромно значение и за пациентите, които ще имат възможност да получават качествена специализирана грижа.”, заявиха от пресцентъра на коалицията. Бяха обсъдени с участието на ръководството на болницата и проблемите за осигуряване на качествени здравни услуги и значението на здравни заведения създадени с търговска цел.

„Превенцията на заболяванията и достъпността до здравна грижа в момента не са приоритет. От „Съюз за Сливен” смятаме, че това трябва да се промени. За нас грижата за здравето на хората, както и достойното отношение към благородната професия на лекаря, е приоритет.”, са изтъкнали по време на срещата представителите на коалицията. За засилване здравните грижи и към най-отдаличените от Сливен селища.

Темата за развитието на културните дейности в общината беше еднин от акцентите в срещата на Иван Славов, Радостин Русев и кандидатите за общински съветници в Клуба на културните дейци. На нея присъстваха представители на културните среди в община Сливен, както и много граждани. Общо беше заключението на присъстващите, че в момента в града и общината се усеща потребност от нови форми на културен живот. По думите на представителите на коалицията, трябва да се работи по европейски програми, които предлагат подпомагане на културни инициативи, както и да се оказва съдействие на местни сдружения, които имат добри практики в предлагане и продажба на културен продукт.

Програмата на кандидата за кмет Иван Славов и неговия екип включи и посещения на няколко села от общината. В Чокоба, Камен и Самуилово, той представи приоритетите в програмата си, които се отнасят до управлението на малките населени места. Представителите на Коалиция „Съюз за Сливен” се ангажираха в условията на управление, да бъдат максимално активни в контактите си с хората от селата, да се информират, да бъдат контролирани от живеещите там за да съдействат за решаване на натрупаните през последните осем години проблеми.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев