Община Сливен

Срещи на ген. Милев в Скобелево, Бозаджии и с незрящи

Бозаджий
18.10.2011 / 19:30

„В селищната мрежа на Сливен като цяло има твърде много проблеми и решаването им не търпи отлагане. Именно по тази причина с екипа ми сме убедени, че трябва да има един отделен заместник-кмет по селските въпроси. Този заместник-кмет ще има много работа за вършене”, заяви кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев на среща с жителите на Скобелево. „Безработицата е един от най-тежките бичове за населението по селата. В този ред на мисли трябва да бъде оказана помощ на земеделските производители – на първо място чрез международните контакти, които имаме, да осигурим пазари за тяхната продукция”, каза генерал Милев.

„В Скобелево всичко е в пълен застой – не се работи по никакви програми, „под масата” се разпродава и сградният фонд”, оплакаха се жители на селото. „Водопроводната мрежа е много остаряла, наложително е да се облицоват каналите. Първоначално проектът беше на стойност 150 000 лева, а после се оказаха 1 200 000. Да не говорим, че имаме и сериозен проблем с осветлението и сигурността – кражбите са много. Многократно сме правили опити да се справим поне с една част от всички тези неуредици, но никой не ни допуска и не ни обръща внимание”, споделиха жителите на Скобелево.

По-рано през деня генерал Кольо Милев посети и с. Бозаджии. „Наясно сме, че селата в нашата община са в окаяно положение. Наясно сме също така, че всички тези проблеми няма как да се разрешат за няколко месеца. Но това не ни отказва – нашата цел е чрез прозрачно управление в интерес на хората постепенно да се справим с тях”, заяви генерал Милев.

 

 

„Основен приоритет в работата ми ще бъде грижата за хората с увреждания. Ще бъде изградена достъпна среда за хората в неравностойно положение, за да могат да се придвижват спокойно и да имат достъп до обществени услуги”, заяви генерал Милев по време на срещата си с хора с увреждания, организирана от Съюза на слепите в Сливен.

 

Хората с увреждания се оплакаха, че имат голям проблем дори да стигнат до клуба си заради интензивното движение и високата скорост на автомобилите при Новоселския мост. Отворените шахти по улиците също създават реална опасност за сигурността им. „Проблемът е решим, скоростта в района трябва да бъде ограничена, в най-скоро време ще поставим легнали полицаи, а в последствие и светофари за пешеходци, които технически отговарят и на нуждите на хората с увреждания”, каза Генерал Милев.

 

В хода на разговора стана ясно, че Генерал Милев вече е водил предварителни разговори с неправителствени организации за реконструиране на общежитието в кв. Речица, където да бъдат настанени предимно възрастни хора с увреждания. По думите на генерал Милев възстановяването на общежитието в Речица ще осигури и голям брой работни места. Има и подходящи европейски програми, чрез които да се предоставят и социални услуги на нуждаещите се.

 

Общината под моето ръководство ще бъде социално ориентирана – наемите, които праща „Съюза на слепите” трябва да бъдат редуцирани, за да може спокойно да работите за интеграцията на вашите членове”, гарантира кандидатът за кмет на БСП.

 

„Бизнесмените, с които ще работим, задължително трябва да инвестира и в местната общност – в социални придобивки за нуждаещи се групи, такава е европейската практика и ние ще я наложим в общината. На фирмите с подходящо производство ще бъде поставено условие да наемат на работа хора с увреждания”, категоричен беше генерал Милев.

 

По-късно през деня генерал Милев се срещна с възрастни хора в пенсионерски клуб „Дамян Дамянов”. Това беше една от многото срещи на кандидата на БСП за кмет на Сливен с възрастни хора. „Убедени сме, че ще бъдете отворен към нашите проблеми. Затова и имате пълната ни подкрепа”, обърнаха се присъстващите на срещата към генерал Кольо Милев.

 

 

 

 

 

Още снимки от новината

Скобелево
БСП

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев