Община Сливен

Радостин Русев: Надяваме се да спечелим още на първия тур

Радостин Русев
18.10.2011 / 17:05

Интересът към нашите предизборни срещи е наистина голям и затова сме обнадеждени, че можем да победим още на първия тур.

Тези думи на Радостин Русев, изречени на вчерашната пресконференция, се коментират днес оживено от гражданите на Сливен.

Надяваме се през тази седмица всеки да напрпави своя човешки избор, да надделее разумът, и Сливен да каже стоп на това вредно и опасно управление.

А веднага след това да минем към една агресивна, бърза промяна, която да доведе до по-добра инфраструктура, стимулиране на работодателите, мащабно разкриване на работни места. И Сливен да излезе от групата на градовете без изход.

Според последните статистики сред областинте центръве Сливен е на първо място по ръст на безработица. Ние искаме и ще работим упорито Сливен да излезе от групата на градовете, от които хората бягат. Искаме инвеститорите да бъдат посрещани подобаващо и да виждат смисъл да дойдат тук, а не на тях да се гледа като на златната кокошка, която трябва хем да снесе яйцата, хем да я изядат за обяд. Задължително ще променим отношението към бизнеса, с ясното съзнание, че така ще помогнем за разкриването на нови работни места. А има ли поминък, има ли заетост, ще има и покупателна способност, ще има и мотиви хората да останат, а не да си тръгват обезверени и обидени от нашия град.

Срещите ни преминават в изключително конструктивен диалог. С помощта на гражданите ние написахме и нашата програма. Неслучайно я озаглавихме „Програмата, която хората написаха”.

Така ние създадохме и нашата коалиция - отдолу нагоре, а не по поръчение на някоя партийна централа. Това е съвсем нов модел, който не робува на политически канони и не обслужва ничия политическа върхушка.

Ще се радвам, ако на 24 октомври имаме повод да празнуваме. Но дотогава работата предстои.

Надявам се в петък град Сливен да излезе на площад „Хаджи Димитър” на закриването на кампанията ни, за да подкрепи коалиция „Съюз за Сливен”, нашите кандидати за кметове и общински съветници.

Кампанията ни е водена и ще бъде водена в конструктивен и толерантен дух, без лични нападки и конфронтации, с точни и премерени действия в интерес на Сливен и на гражданите.

Защото за нас, както казваме и в логото и в плакатите си, Сливен е кауза.

И ние ще направим всичко възможно да се случи най-доброто за нашия град.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев