Община Сливен

Федерацията за приятелство с народите на Русия в подкрепа на генерал Милев

Генерал Кольо Милев
18.10.2011 / 10:18

„Заставаме зад кандидатурата на генерал Кольо Милев за кмет на Сливен, защото той многократно е доказвал, че е патриот не само що се отнася до родния си край, но и до цяла България. За нас също така е от изключително голямо значение, че той е активен радетел на каузата за приятелство между България и Русия”, заяви проф. д-р Захари Захариев, председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Фондация „Славяни”. По думите на проф. Захариев за приятелските отношения и сътрудничеството между двете страни от голяма важност са преките връзки между местните власти, имайки предвид обективния процес на децентрализация, който протича в Европа. „Около осемдесет процента от стокообмена между България и Русия минава под егидата на местните власти. Ето защо община Сливен се нуждае от отговорен кмет, който да работи активно в тази посока. Мисля, че всички достойни патриотични организации трябва да подкрепят кандидатурата на генерал Кольо Милев”, категоричен беше проф. Захариев. На срещата присъстваше и Владимир Иванов, съветник в посолството на Руската федерация в България.

„Моята цел е в Сливен да се откриват колкото е възможно повече работни места. Затова за мен е основен приоритет община Сливен да възстанови сътрудничеството с побратимените държави и градове от цял свят, в това число и да се работи в посока разширяване на руските връзки в региона”, каза генерал Кольо Милев. Кандидатът на БСП за кмет на Сливен беше категоричен, че трябва да се обърне специално внимание на културния обмен между двете страни като мярка в борбата с духовната криза и все по-ширещата се неграмотност сред младите хора в Сливен.

На провелата се среща присъстваха също така представители на офицерите и сержантите от запаса, на сдружението на ветераните и на други военни сдружения от Сливен, които изказаха своята подкрепа за генерал Кольо Милев.

По-късно през деня генерал Милев присъства и на откриване на изложба „Трагедия на народите”. Изложбата включва репортерски снимки, портрети, документи, плакати и картини, свидетелстващи за някои от най-големите престъпления на нацистите, извършени по време на Втората световна война. „Изложбата „Трагедия на народите” е в памет на съветските граждани, жертви на нацистката и окупационна политика. Една от целите й е да запознае хората с някои от най-достоверните свидетелства за този момент от историята на света”, каза проф. Захари Захариев. В България изложбата ще посети много градове, сред които Кърджали, Банско и Гоце Делчев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев