Община Сливен

Ген. Милев: Времето за ред и промяна дойде

БСП
17.10.2011 / 17:02

Генерал Кольо Милев и водачът на листата общински съветници от БСП Мартин Славов заедно с кандидати за общински съветници се срещнаха с жителите на Самуилово и Гергевец.

 

„Разчитам изключително на подкрепата на Генерал Милев за решаване на проблемите на селото ни. Общината в Сливен трябва да се обърне с лице към селските кметове и да окаже експертна помощ в разработването на европроекти и привличането на инвестиции”, заяви кандидатът за кмет на Самуилово Радослав Кутийски.

 

„Пътната мрежа, необезопасените канавки са голям проблем, рискуваме като пътуваме”, оплакаха се жители на селото по време на срещата.

 

Според Генерал Милев, за да дойдат европейските средства е необходимо първо в общината да има ред и промяна, за да се върне загубеното доверие на европейските институции. „Имам информация, че Сливен е срамна дума в Европейската комисия. Това отношение вече създава много пречки и за фирми от общината, които кандидатстват по европроекти. В Европа сега ни гледат подозрително, трябва да променим това недоверие”, заяви Генерал Милев.

 

Генералът изрази своята безрезервна подкрепа и към кандидата за кмет на Гергевец Михаил Стоянов. „Той е на „ти” с проблемите на селото и трябва да продължи започнатото. Аз ще бъда до него и при решаването на проблемите с нерегламентираните сметища, и ще работим заедно за подобряване на пътната мрежа и канализацията на селото”, заяви той.

 

Михаил Стоянов обяви пред събралите се над 200 души от селото, че няма да дава празни надежди. „Не вярвайте на големите обещания на хора, които не познават ситуацията в Общината и в селото ни. Те не могат да вървят напред, защото нямат план и не разбират проблемите”, заяви той. Той поиска подкрепата на хората от Гергевец и се ангажира отново да управлява без да ги дели по етнически и партиен принцип. Сред приоритетите му са да опази ниското ниво на битова престъпност в селото, да изгради детско игрище за футбол в двора на затвореното училище и да ремонтира втория етаж на детската градина, където да се обучават деца в предучилищна възраст.

 

„Тези избори са решаващи. Властта трябва да премине в чисти ръце. И на община Сливен, и на България и трябват управленци и добри стопани. Опасно е ако и президентската институция премине към ГЕРБ, няма да има кой да коригира и възпира правителството, а това ще доведе до задълбочаване на безизходицата и потърпевшите на първо място ще са общините и хората”, заяви лидерът на БСП Мартин Славов.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев