Община Сливен

Коалиция "Съюз за Сливен" осигури трима евронаблюдатели за вота

"Съюз за Сливен"
17.10.2011 / 16:54

Потвърдено е участието на трима европейски наблюдатели на изборите в община Сливен.

Това каза днес по време на редовната пресконференция на Коалиция „Съюз за Сливен” председателят на коалицията Радостин Русев. Те са поканени от „Съюз за Сливен”, а участието им се осигурява от Съвета на Европа.

 

И тримата са водещи експерти, участвали в мониторинга на избори в някои от най-невралгичните точки на света, отбеляза председателят на коалицията. Един от наблюдателите е разследващ журналист от европейски мащаб, който е в пряк контакт с ЕК.

 

„Тези трима души не само ще следят за нарушения по време на изборите в Сливен, те ще бъдат очите и ушите на Европейската комисия за местния вот”, добави Русев.

(Агенция Сливен)

 

 

Програмата, която хората написаха е предизборната програма на Коалиция "Съюз за Сливен"

 

Коалиция „Съюз за Сливен” през изминалата седмица проведе срещи в кварталите „Дружба”, „Даме Груев”, „Руския квартал”, „Ново село” и „Клуцохор”. Сред жителите беше представена и обсъдена идеята за създаване на Квартални съвети, като част от Кметския съвет, в който ще бъдат обсъждани и решавани реалните проблеми на всяко населено място. Коментира се и възможността за публично-частното партньорство, като средство за подобряване на средата на живот в кварталите.

 

На срещи в Социалния патронаж, Дома за стари хора, Дневния дом за деца „Св. Стелиян Детепазител”, бяха представени предложенията на коалицията в областта на социалната политика, като част от предизборната програма. Бяха поети ангажименти за подобряване на материалната база, обновяване на автомобилния парк, разширяване на мрежата от дневни домове за възрастни и осигуряване на достъп във всяка общинска сграда за хората с физически увреждания.

Иван Славов и Коалиция „Съюз за Сливен” бяха гости на Камарата на занаятчиите, на учителите в ПМГ и ІІІ ОУ “Иван Селимински”, с представители на малкия и среден бизнес. С учителите се дискусираха ангажиментите на Иван Славов за превръщане на училищата в комплексен център за кварталите по програмите „Образование през целия живот” и „Спорт за всички”. Сред основните приоритети беше откроен изключително неотложния въпрос за изграждане на покрита спортна база за трите училища – ПМГ, ГПЗЕ и ПГХГ, както и възстановяване на всички плувни басейни за ползване от ученици и граждани.

 

Борбата с безработицата и подновяване на диалога, както и изготвяне на споразумение между синдикатите, работещите и Общината бяха откроените акценти на срещата на кандидата за кмет Иван Славов с Областната организация на КНСБ в Сливен.

 

Кандидатите от Коалиция „Съюз за Сливен” посетиха селата Струпец, Чинтулово, Бинкос, Старо село, Николаево, Панаретовци, Гергевец, Глуфишево, Блатец, Трапоколово, Калояново, Сотиря и Горно Александрово. При изключителен интерес преминаха срещите в балканските села – за утвърждаване на Стара река като средищен център в планинския район, за отваряне политиката на Общината към хората от Новачево и Градско, както и за окончателното решаване на проблемите с водоснабдяването, електроподаването и пътната инфраструктура. По покана на жителите на Божевци, Коалиция „Съюз за Сливен” беше гост на църковния празник на селото.

Вчера в Кермен беше проведен футболен турнир, в който участваха отбори от Ковачите, Скобелево, Младово и Кермен. Културен обмен между селата в Сливенска община поискаха хората от града. Малките населени места да възродят традициите във фолклора и спорта, беше предложението на участниците в празника, както и осигуряване на още една група ЦДГ за пълен обхват на подлежащите на предучилищно възпитание деца. Двете предложения станаха част от предизборната програма на Коалиция „Съюз за Сливен”.

 

 

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР КОАЛИЦИЯ „СЪЮЗ ЗА СЛИВЕН”

 

 

 

Още снимки от новината

"Съюз за Сливен"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев