Община Сливен

Нови компютърни зали бяха открити в селата Тича и Новачево

Новачево
17.10.2011 / 10:51

В истински празници на местната общност се превърнаха церемониите за официално откриване на компютърните зали в библиотеките към НЧ ”Просвета”- с.Тича и НЧ”Юрий Гагарин” - с.Новачево.

Открита бе компютърната зала в с.Тича, община Котел. В големия салон на читалището, пред над 200 читалищни членове, ученици от местното училище и гости секретарят на читалището Йовка Маджарова представи програма „Глобални библиотеки – България”. С приветствие към присъстващите се обърна и Росица Петрова-Василева - регионален координатор на програмата за Сливенска област. В словото си тя изтъкна предимствата за местната общност от включването на библиотеката при НЧ ”Просвета” в проекта и пожела чрез новите услуги, които ще предлага, библиотеката да стане притегателен център за всички жители на селото. След словата на сцената се качиха най-талантливите ученици от местното училище, които пяха, танцуваха, представиха есета за ролята на компютъра в съвременния свят. В края на тържеството залата бе открита официално от Росица Петрова-Василева и зам.кмета на община Котел Ат.Атанасов. Пред гостите и посетителите, бе представена презентация посветена на историята и настоящето на читалището, и на основните дейности и постиженията на библиотеката.

Официално бе открита и компютърна зала към НЧ ”Юрий Гагарин” – с.Новачево със слово на секретаря на читалището Селвет Сеидосманова. След това със слово към присъстващите членове на читалището, общински съветници, кандидат-кметове, ученици, жители на селото се обърна Росица Петрова–Василева - регионален координатор на програма „Глобални библиотеки-България” за Сливенска област. В словото си тя представи основните цели на програмата, благодари за съдействието на местната власт и на спомоществователите на читалището за изпълнение на условията за включване на библиотеката в проекта и изтъкна предимствата за населението от участието в него.

С приветствие към присъстващите се обърна и Радост Костова – зам.кмет на община Сливен. Тя пожела да се множат потребителите на библиотеката и на новите услуги, които се предлагат в компютърната зала. Тържеството продължи с изпълнения на групата по модерни танци към читалището. Официалното откриване по традиция бе съпътствано с прерязване на трикольорна лента - от зам.кмета Радост Костова и Росица Петрова-Василева. Само за минути залата се изпълни с деца, които търпеливо чакаха реда си да седнат пред някой от компютрите и да сърфират в Интернет.

Още снимки от новината

Тича

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев