Община Сливен

Генерал Милев се срещна с жителите на селата Злати войвода, Глушник , Чокоба и др.

БСП
16.10.2011 / 17:58

„Липсата на компетентност в управлението на Сливен е довела селата до това окаяно състояние, в което по-голямата част от тях се намират в момента”, каза кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев на среща с жителите на с. Глушник. „Изисква се много сериозна работа и аз смятам, че е наложително кметът да има в екипа си поне един заместник, който да се занимава с въпросите и проблемите на селата в общината”, категоричен беше генерал Милев.

„Недопустимо е в селото да има здравна служба, която обаче да не се използва, защото няма лекар. И ние имаме ежедневна нужда от лекарска помощ”, оплакаха се жителите на Глушник. Кандидатът на БСП за кмет на с. Глушник – Теньо Тенев – от своя страна изложи програмата си за управление, конкретизирайки най-сериозните и неотложни проблеми, – осигуряване на лекар за здравната служба, ремонт на разрушаващото се училище, премахване на сметището в ромската махала. „Изключително много се радвам, виждайки, че вашият кандидат-кмет вече е фиксирал точните стъпки, по които ще работи. Това означава, че той няма намерение да губи както своето, така и вашето време”, обърна се към жителите на с. Глушник кандидатът за общински съветник от листата на БСП д-р Наташа Петкова.

„Как ще управлявате общината – по военните закони ли?”, попита жител на с. Чокоба генерал Кольо Милев. Кандидатът на БСП за кмет на Сливен беше категоричен, че военните закони са за армията, а не за кметовете. От кмета, по думите на генерал Милев, се иска ред, открито и компетентно управление. Кандидатът на БСП за кмет на Чокоба – Георги Кисьов – обяви като свой приоритет справянето с инфраструктурните проблеми и проблемите, свързани с чистотата, както и осигуряването на охрана и повече работни места за жителите на Чокоба.

По-рано през деня генерал Кольо Милев участва в срещи в с. Злати войвода и ДЗС „Диньо Дачев”. „Най-голямата болка за хората е липсата на перспектива, безработицата и мизерното заплащане. Аз съм сигурна, че генерал Милев е човекът, който с упорит и последователен труд може да се пребори с агонията, в която се намират селата в община Сливен”, заяви кандидатът за общински съветник от листата на БСП Соня Келеведжиева.

 

Генерал Кольо Милев се срещна с жители на Божевци, Изгрев, Средорек и Зайчари

 

Разбити планински пътища, безработица, празни къщи и голяма миграция към града са сред основните проблеми на планинските села на Община Сливен. По време на срещите си там кандидатът за кмет от БСП генерал Кольо Милев изслуша проблемите на хората и поиска от тях да не се поддават на апатията и отчаянието, а да гласуват. „Само честно пуснатият глас, може да доведе до промяна” – призова ги той. „Всички сме излъгани, но докога все ще си мълчим?” – заяви на генерала млад мъж от Средорек.

 

Въпреки че, младите хора в района са малко, те срещат големи трудности да изпращат децата си на училище. Учениците и по-малките, във възраст за детска градина, пътуват всяка сутрин по тесните и разбити пътища до Стара река. „Страшно става през зимата, когато пътищата са непроходими, много боледуват тогава децата ни и ни е страх да ги пускаме”, сподели майка от Божевци.

 

Единствената Здравна служба пак е в Стара река, но и там персоналът е малко и на хората често им се налага да пътуват до Сливен, особено при тежки случаи.

 

Генерал Кольо Милев пое конкретни ангажименти да бъде направен анализ на състоянието на пътната мрежа и да се търсят по-бързи решения, там където ситуацията е особено тежка и застрашава сигурността на хората. „Не ви обещавам бърза промяна, но ви обещавам истинска промяна. Тя ще донесе ред в работата на Общината и воля за отстраняване на проблемите. По отношение на селата трябва да има план и приоритети. Не може в едно малко село, където не се избира кмет, Общината да налива огромни суми за нова сграда на кметството, а тук, където ежедневието ви е толкова тежко нещата да са оставени на самотек.” Генерал Милев

 

Основната тема на срещите бе безработицата. „Бедна работа е тука, младите хора бягат към Сливен или стоят без работа”, заяви възрастна жена от Зайчаре. „Преди да говорим за нови работни места, трябва да бъде направен много добър анализ на потенциалната работна ръка, терени и условия в района. Не искам да ви лъжа и ще кажа честно, че първата стъпка за мен е по-скоро да възстановим икономиката на Сливен, за да има работа и да оправим пътищата, за да пътуват хората нормално.”, заяви в отговор Генерал Милев.

 

В Изгрев се оплакаха на Генерала, че въпреки платените на Общината пари за дърва за отопление, възрастните хора от селото стоят на студено, защото все още не са ги получили.

 

Друг основен проблем на хората в планинските села е, трябва да плащат на арендатори за достъп до селската мера. „Общинската мера трябва да се разпределя прироитетно на тези, които имат нужда от съответното село, а чак след това да се дава под аренда. Само че и вие трябва да се грижите за нея”, заяви кандидатът за общински съветник от БСП и настоящ кмет на Панаретовци Илия Стоев, който също участва в срещите.

 

 

Генерал Милев: Младите са важни за общината и тя ще подкрепя любителските клубове и отбори

 

 

Осем отбора от община Сливен взеха участие в организирания под пратронажа на кандидата за кмет на БСП генерал Кольо Милев, футболен турнир в кв. Българка. След оспорвана надпревара призовите места взеха отборите на „Звездите” – 3-о място, „Космос” – 2-ро място. На първо място се класира отбор „Респект”.

 

Генерал Кольо Милев пое ангажимент турнирът да стане ежегоден и обеща изграждането на спортна площадка в кв. „Надежда”.

 

„Община Сливен ще се върне като активен партньор на много традиционни за града ни спортове – колоездене, автомобилизъм, джудо. Футболът тук е един от спортовете с протекции, но средствата не се инвестират разумно. За мен приоритет ще е Общината да подпомага любителските клубове и отбори. Те освен српортна, изпълняват и една много важна социална функция – младите хора отиват на терена, в залата и стоят далече от дрогата, алкохола и престъпността. Ако Общината се управлява с мисъл за тях, винаги ще намери малкото средства, с които да ги задържи при спорта” – обяви генерал Милев.

 

 

 

 

 

 

 

Още снимки от новината

БСП
БСП

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев