Община Сливен

Ген. Кольо Милев разговаря с жителите на кв. Комлука и участва в срещи в селата Сотиря и Селиминово

БСП
15.10.2011 / 16:18

„Инфраструктурата на част от кварталите в града, както и на селата е в отчайващо състояние – по нищо не личи, че живеем в 21 век, а Сливен е един от областните градове на страната”, заяви генерал Милев пред жителите на Комлука. „Няма да е лесно, няма и да е бързо. Не искам да ви лъжа или да давам напразни обещания, че общината ще има нормална инфраструктура за половин година. Проблемите с разбитите улици, липсата на канализация, на водомери са трупани с години. Но ние ще ги решим. На първо място трябва да гарантираме нормални условия през зимата” – заяви генералът в отговор на въпроси на присъстващите.

 

Безработицата, ниските доходи, дискриминирането на роми при заемане на свободни работни места бяха другите теми на срещата, в която участва и общинската съветничка Мариета Петкова. „Имаме план за създаване на работни места. Той ще се развива в няколко посоки – прозрачно и ефективно използване на свободната общинска собственост, публично-частно партньорство, активизиране на контактите с побратимените региони и разбира се европроекти”, заяви тя. „За да се случи това обаче в общината трябва да има промяна – никой не вярва на управлението сега и никой не би искал да прави инвестиции в една корупционна среда”, смята тя.

 

Стотици жители на Сотиря посрещнаха генерал Кольо Милев. „Връщам се там, от където съм тръгнал. Помня Сотиря преди 30 години, виждам го и сега и ме боли от гледката”, заяви генералът и припомни, че 20 години от професионалната му кариера са минали в полка в селото. По време на срещата д-р Наташа Петкова, кандидат за общински съветник призова хората от Сотиря да не се отказват от образованието, което държавата дава на децата им. „Само ако учат, те ще могат да намерят място в живота, да имат достоен труд и да живеят по-добре от вас”, заяви тя.

 

В Селиминово генерал Кольо Милев подкрепи кандидата за кмет на селото от БСП Янко Янков и поиска от него да управлява с твърда ръка. Зачестилите кражби и несигурността, както и високите цени на транспорта до града са сред основните проблеми на селото. „Една от задачите ни е да мислим за реорганизирането на системата на транспорта. След анализ ще преценим кои близки до Сливен села да влязат в градската зона, което ще намали цените на билетите.”, заяви генерал Милев.

 

Кандидатът за общински съветник и настоящ кмет на с. Панаретовци Илия Стоев разговаря с хората по проблемите на селското стопанство и пое ангажимент да помогне за реализацията на селскостопанската продукция на тържищата в Сливен.

 

 

Генерал Милев поднесе цветя на паметника на „Орлето”

 

Кандидатът за кмет на БСП генерал Кольо Милев поднесе цветя на паметника на Седми конен полк „Орлето” по повод професионалния празник на българските парашутисти – 18 октомври. „Българските парашутни части са пример за вярно носене на службата, за бойно и спортно майсторство, за чест и достойнство пред родолюбивия дълг”, се казва в поздравителния адрес на генерал Милев до бойците и ветераните – парашутисти от Българската армия.

По-рано през деня генерал Милев откри турнир по билярд в клуб „Мечето”, в който участие взеха тридесет и двама участници, както и турнир по футбол на малки вратички в кв. „Комлука”. „Сливен има потенциал да развива много спортове, но през последните години общината отделя средства за това направление твърде избирателно. Крайно време е тази порочна практика да бъде прекратена. Редно е да се осигури подходяща среда за развитие на младите таланти и това е наш основен приоритет”, заяви генерал Милев.

 

Още снимки от новината

БСП
БСП
БСП

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев