Община Сливен

ДПС-Сливен представи впечатляваща листа в к-с „Национал”

ДПС
15.10.2011 / 10:29

ДПС-Сливен представи пред местните медии впечатляваща предизборна листа на своите кандидати за общински съветници в местния парламент.

Тя включва само десет имена, но бе подчертано, че се търси качество и се залага на надеждни и доказани професионалисти в своята област. Девизът на движението е „Толерантни, единни и решителни”. За кмет на Сливен то ще подкрепи ген. Кольо Милев (БСП).

Листата се води от областният шеф на ДПС Мустафа Мустафов, следван от Валентин Георгиев, инспектор в НАП, д-р Нуртен Шекерова, Мирослав Христов и др. ( цялата листа с кратки справки за кандидатите ще публикуваме в понеделник).

В своите кратки експозета пред медиите г-жа Карагьоз, г-жа Шекерова и Валентин Георгиев наблегнаха на необходимостта от професионализъм и достойно присъствие на млади и образовани хора в общинския съвет.

Целта ни е минимум 3 места в местния парламент – изтъкна Мустафа Мустафов. ДПС се разграничава от ГЕРБ, но изразява опасения от възможен хаос в общината и ако Иван Славов спечели, но бе категоричен, че на балотаж ДПС в никакъв случай няма да подкрепи Лечков.

Депутатът Янко Янков подчерта, че предстоящият вот е фундаментален и най-съдбовен от 20 години насам. Освен с БСП, в общинския съвет ДПС ще търси реално партньорство с други конструктивни формации.

Той представи незавидна картина на агонизиращия Сливен, като припомни, че в недалечното минало работниците тук са били над 40 хиляди, а Долината на прасковите е произвеждала над 80 хиляди тона от този плод. Сега Сливен е обеднял неимоверно откъм сериозни икономически субекти, няма инвеститори, няма производство, безработицата расте. Последният 4-годишен мандат на Лечков ще сложи дълготраен негативен отпечатък върху хората и местното самоуправление.

Ние не сме против ГЕРБ, а срещу лошото управление на ГЕРБ – изтъкна още Янков. – Страната е в криза, цари беднотия, отчаяние и озлобление. Той прогнозира, че през идващата пролет ще има парламентарни избори.

(снимка – „Сливен нюз”)

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев