Община Сливен

Генерал Милев се срещна с жителите на Кермен, Биково, Младово и Бинкос

БСП
15.10.2011 / 10:01

„Проекти за отводнителни канали в селата ще залегнат в плана за развитието на населените места в община Сливен. Не е нормално при всеки дъжд хората да треперят за къщите и дворовете си”, заяви кандидатът за кмет на БСП ген. Милев, който се срещна с жителите на селата Биково, Младово и на град Кермен.

Срещу бедността и липсата на работа трябва да се хвърлят усилията и на държавата, и на местните управленци, смята ген. Милев. Според него селското стопанство може да осигури заетост на много хора и пътят за развитието на този сектор е в сдружаването.

Пълен салон посрещна ген. Милев и екипа от кандидати за общински съветници в с. Младово. В емоционалната среща участваха претендентът на БСП за кмет на с. Младово Атанас Атанасов и кандидатите за общински съветници. Атанасов се ангажира до 30 декември 2011 г. гробищата в селото да бъдат почистени. Неговата идея е с доброволния труд и помощ на съселяните му да се отвори и ресторанта.

В Кермен кандидатът за кмет на БСП Димитър Шейредов представи основните задачи, които трябва да реши новият кмет на града. В Кермен се оплакаха от уличното осветление. Болката им е, че през годините младите бягат от града. Сега там учат само 165 ученици.

„Заради изтичането на пари от общината, провалените европроекти населените места страдат. Институциите могат да кажа кое е законно и кое – не, но хората определят дали определени действия са морални. Зад гърба си имам силен екип, който ще изчисти лицето на Сливен”, каза ген. Милев.

Проблеми с отводнителните канали около гробищния парк тормозят жителите и на с. Бинкос, стана ясно при посещението на генерал Кольо Милев. Жителите на селото се чудят и защо чисто новата сграда, предвидена за кметство, стои повече от една година незавършена, макар всичките усилия, които лично те са хвърлили в построяването й. „В момента в такова състояние са много обекти на територията на цялата община. Това е така, защото се започват строежи, без да има финансов ресурс”, обясни кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев. По думите му най-целесъобразното решение ще стане ясно тогава, когато бъде направена обстойна ревизия на досегашната дейност на общината.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев