Община Сливен

Кандидатът на МК „Център" Иван Благоев: Няма да крадем общински пари

Иван Благоев
15.10.2011 / 09:37

Това заяви кандидатът за кмет на Сливен Иван Благоев по време на среща със служители от Социален патронаж. „Всеки един лев, отпуснат по европейски програми ще бъде насочен по предназначение. Всеки един лев от общинския бюджет ще отиде там, където е необходимо“. Като довод за това Благоев посочи, че имената на кандидатите от листата за общински съветници не са замесени в корупционни скандали. „Ние сме хора, които искат да помогнат на Сливен, защото го обичат. Нашите намерения са чисти, за разлика от някои други кандидат-кметове, чиито двигатели са реваншизмът и военщината“, каза коалиционният кандидат-кмет.

Социалните работници говориха с Иван Благоев за проблемите на общинската институция. Основният сред тях е недостатъчното бюджетно финансиране, а оттам - ниските работни заплати, остарелия автопарк, невъзможността за квалификационно обучение на кадрите. Недостигът на пари е и причината много от нуждаещите се да не са наши клиенти, каза директорката на Домашен социален патронаж Марияна Недева.

На въпроса дали ще се увеличи заплатите им, ако стане кмет, Иван Благоев отговори:“Ако има пари в общинската хазна, защо не. Всеки, който работи честно, заслужава достойно заплащане“.

На срещата със служителите на социалния патронаж присъстваха и кандидатите за общински съветници Георги Кирилови Румен Бъчваров.

С едноминутно мълчание започна срещата в Чокоба на МК „Център”

 

С едноминутно мълчание в памет на 20-годишния младеж, загинал край село Чокоба, започна срещата с жителите на Местна коалиция „Център” с жителите на селото, която издига Христо Караджов за кмет.

 

Като част от бъдещата си кметска дейност Христо Караджов открои почистването на гробищния парк, създаването на интернет зала, спортна и детска площадки, залесяване на местността Острия камък и др. Той посочи като свой приоритет изработване на програма с цел откриване на нови работни места.

 

След това думата бе дадена на кандидата за кмет на Сливен Иван Благоев, които представи идеята за политическото обединение „Център” , а именно – желанието да се промени статуквото на Сливен и общината. „Ние имаме ясна цел – да направим всичко по силите си Сливен да се превърне в притегателен административен и икономически център. С намесата си на политическата сцена да сменим стила на управление, защото е видно, че политически диалог между различните политически сили няма. Профанизира се и общественият живот. Ние – коалиционните партньори от „Център”, ясно и категорично се противопоставяме на това”, заяви Благоев.

 

В листата на Местна коалиция „Център” има образовани специалисти в областта на икономиката, селското стопанство и образованието като Георги Кирилов, д-р Венелин Йорданов, Георги Иванов, Марин Иванов, инж. Стефан Игнатов, Таня Димитрова и др.

 

„Три са фундаменталните неща, които ще направим като общински управници: първо – ще се направи „снимка” на общинските дейности, за да се види какво е ставало в общината; второ – бюджет, който да обслужи най-насъщните нужди, и трето – ще търсим резерви за приходи, които са неизползвани досега”, посочи кандидатът за кмет на Сливен Иван Благоев. „Ако всичко това ви се струва разумно – дайте шанс това да се случи, гласувайки с № 34. Ако вие изберете Христо Караджов за ваш кмет, в наше лице вие ще имате партньор във всички основателни проекти”, каза в края на предизборната среща в село Чокоба Иван Благоев.

 

Още снимки от новината

Иван Благоев
Иван Благоев

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев