Община Сливен

Янко Янков: ДПС тръгва на диалог с избирателите без посредници

Янко Янков
13.10.2011 / 10:43

След воаяжа на Ахмед Доган в Ябланово и старта на предизборната кампания в "Спорт палас", ДПС-Сливен тръгва към директен диалог с избирателите, без посредници - заяви депутатът Янко Янков.

Напоследък водим стотици разговори с граждани от целия регион. Очертаващият се основен проблем - Сливен е разкопан, както и нарастващите случаи на астма при децата и други заболявания са основен акцент в разговорите. Депутатът обаче смята, че голяма част от хората не познават или не са наясно с дълбочинния характер на извършващите се процеси. Разкопаването на града ни може да се оправи щом отпуснат средства, но парите не са панацея за другите ни проблеми. Според Янко Янков, налице е непрестанна декапитализация на Сливен по отношение на качествения човешки ресурс, а пред младите хора се очертава неясно, несигурно и хаотично бъдеще. Вече е тенденция опитите на местния бизнес да се изнесе навън. Секналият приток на инвеститори е другият тревожен сигнал за икономическата деградация в региона. Хората са изгубили вяра и доверие в институциите и властта, заражда се нова мощна вълна от нихилизъм и трудно спотаяван гняв, както се случи в Катуница. Това, според Янко Янков, ще повлияе пряко на избирателната активност. Трудно ни е да съзрем онази градивна обществена енергия, характерна в миналото за Сливен, която да сплоти неговите граждани и провокира тяхната инициативност.

На тях искам да цитирам думите, казани от г-н Доган при откриването на нашата кампания : „Много грешки сме допуснали, но дайте ни още един шанс, за да потърсим заедно спасение!”

Янко Янков отправи и едно послание към действащите и появилите се нови политици в Сливен: Основното в нашите послания да бъде не негативното и противоречията, а да поискаме от избирателите прошка и да се опитаме да им предложим най-доброто като стратегия и действие, базиращи се не на месиянството или свърхчовешки възможности и енергии на политическите водачи, а на умението им да мотивират обикновените малки клетки на семействата, предприемачите, малкия и среден бизнес, интелигенцията, неправителствения сектор и пр. Тоест, да постигнем така наречен синергетичен ефект, който да доведе до значима социално-икономическа и културна промяна - смята Янков. Всеки квартал, улица или село има някакъв проблем, който трябва да стане приоритет на новите управленци.

Ето защо ние ще проведем срещи в почти всяко село и квартал. За съжаление, заварваме проблеми още от времето на моя мандат като кмет. Искам да призова сливенските граждани да повярват в себе си и да излязат да гласуват. Ако си помогнем сами, и Господ ще ни помогне! - каза още Янко Янков.

 

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев