Община Сливен

Среща на кандидата за кмет Нели Минчева с хор „Д. Чинтулов”

Нели Минчева и хор "Д. Чинтулов"
13.10.2011 / 10:14

Нели Минчева - кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници от ОДС проведе среща с хор „Добри Чинтулов”.

Ръководителят на хора Методий Григоров припомни как г-жа Минчева е помогнала да се спаси фестивалът на църковното пеене, когато Общината отказва финансиране. От своя страна тя разказа за ученическите си спомени свързани с преподавателя, който е бил учител по музика в гимназията й. Неговите увлекателни разкази за историята на музиката и биографиите на известни композитори, са събуждали възторг в младите хора към това велико изкуство, както и неговото насърчение да посещават опери и концерти. „Благодарна съм, че любовта на Методий Григоров към музиката остави дълбок отпечатък в мен към музикалното изкуство. Иска ми се всичко, което съм получила от него да го дам на младите хора, правейки ги съпричастни към културния живот.” – каза г-жа Минчева.

При всички изяви Нели Минчева е подпомагала хор „Добри Чинтулов”: „Въпреки тежкото финансово състояние, пари за култура трябва да се заделят. Нещата, които артистите, в най-широк смисъл, правят днес, остават за поколенията. Те не творят само за себе си, за лично удоволствие и себеразвитие. Произведенията им трансформират емоционално, интелектуално и духовно околните. Те са онази светлина, която събужда духа и внася нова позитивна енергия сред хората. Слушайки талантливите певци, ние изпитваме възторг от дарбата и оценяме усърдието, чрез което се постигат подобни успехи, но за да се представи в днешно време продуктът на труда им пред публиката са необходими обединените усилия на много подкрепящи ценители и институции – каза от своята страна Методий Грогоров.

Хористите поздравиха г-жа Минчева с вечната „О, соле мио”, както и с предложение за почетен председател. Стоплена от оптимистичните акорди, тази вечер се превърна в повод за празник и удовлетворение на творци и техния меценат.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев