Община Сливен

Откриха компютърна зала в читалището в Гавраилово

Читалище в Гавраилово
13.10.2011 / 08:33

Вчера в читалище ”Слънце” в с.Гавраилово официално бе открита компютърна зала по проект „Глобални библиотеки-България”.

В читалищната библиотека на разположение на жителите на селото вече са 5 компютъра с достъп до интернет и 1 мултифункционално устройство. Залата е оборудвана и с мултимедиен проектор и екран.

На церемонията по откриването присъстваха Десислава Танева – депутат от ПГ на ГЕРБ, Радост Костова – зам.кмет на община Сливен, Дора Ескидарова-началник отдел ”Култура и вероизповедания” към община Сливен, Росица Петрова-Василева –регионален координатор на програма „Глобални библиотеки-България” за Сливенска област, кметът на селото Д.Андреев, представители на читалища от общината, жители на селото.

Тържеството бе открито от Цвета Христова – библиотекар в читалището. За целите на проект „Глобални библиотеки – България” и предимствата за местната общност от участието на НЧ ”Слънце” в него говори Росица Петрова - Василева. С приветствие към присъстващите се обърна и г-жа Десислава Танева. В словото си тя изтъкна усилията на правителството, въпреки финансовата криза, да подпомага модернизирането на различни сектори и дейности, включително и в областта на културата, и пожела да се множат потребителите на библиотеката и на новите услуги, които ще се предлагат в компютърната зала.

Тържеството завърши с презентация за историята, основните дейности и постиженията на НЧ”Слънце” през неговата почти вековна история.

Още преди края на официалната церемония пред компютрите в залата застанаха и най-нетърпеливите потребители – най-младите читатели на библиотеката.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев