Община Сливен

Кандидатът за кмет ген. Милев се срещна със сливенски лекари

ген. Милев
12.10.2011 / 19:52

„Хроничната липса на пари за здравеопазване е национален проблем. Колкото и да не достигат средствата за здравеопазване, общината трябва да ги харчи грамотно и с мисъл за хората”, каза кандидатът за кмет от БСП ген. Кольо Милев по време на среща в сряда с изявени професионалисти от лекарското съсловие. В срещата участваха и кандидатите за общински съветници от БСП д-р Събина Петканска, д-р Наташа Петкова и Борислав Павлов.

 

„Диагностично-консултативните центрове са общинска собственост и се рушат. С парите, които получава от общопрактикуващите лекари за наеми, следващият кмет да заделя за ремонт и поддръжка на сградите”, настояха лекарите. Според тях необходим е и правилник за опазването на сградите, тъй като на ден през ДКЦ-тата минават хиляди пациенти.

 

Да се оборудват филиали за спешна и неотложна помощ в отдалечените райони е другото им предложение. Пред колегите си настоящият общински съветник д-р Събина Петканска представи намеренията на БСП да инициира Дни на здравето във всички населените места от общината.

 

„Има пълно затъмнение по европейските програми в сферата на здравеопазването”, смятат лекарите. Искането им е следващият кмет да инициира информационни кампании в тази посока. Те са съгласиха с ген. Милев, че е крайно време в общината да заработи силен и подготвен екип за усвояването на европейски средства.

 

„Като професионалисти всеки ден се сблъскваме с хора със социални проблеми. В листата ни лекарите са със силно представителство. Това е нашата заявка, че ще работим за всички, които имат нужда от социална подкрепа и помощ. От ген. Милев ще изискваме хората в нужда винаги да бъдат с приоритет пред кмета”, заяви д-р Наташа Петкова.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев