Община Сливен

"Съюз за Сливен" - срещу "Генералския" акцент на БСП и предизборни "дарове" на ГЕРБ

Радостин Русев
12.10.2011 / 15:05

Лидерът на Коалиция "Съюз за Сливен" Радостин Русев е изпратил два сигнала за предизборни нарушения на БСП и ГЕРБ. Те са адресирани до ЦИК, ОИК, а в първия случай и до Министерството на отбраната.

Първия сигнал гласи:

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ОИК,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ЦИК;

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР,

На територията на община Сливен се извършва агитация, която е в противоречие със Закона за отбраната и въоръжените сили на РБ. На всички агитационни материали на кандидата за кмет на Община Сливен Кольо Милев е поставено звание „ Генерал”. В Законът за отбраната и въоръжените сили на РБ, в чл. 188, ал.2, т.5 е посочено, че не може военно служещ да бъде член в политическа партия или коалиция. Ако въпросният кандидат е генерал, то той нарушава точно тези разпоредби. След като е пенсиониран генерал следва да е посочено пред званието генерал, че е резерв от запаса („ о.р.”). Считаме, че агитационните материали (билбордове и плакати) на кандидата Кольо Милев, не отговарят на законите и подвеждат населението.

Обръщаме се към Вас, с молба да постановите това нарушение и да предприемете предвидените в Закона действия.

Прилагам:

1.Снимков материал на билборд и плакати с посочено звание „ Генерал”

 

 

Във Втория сигнал се казва:

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ОИК,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ЦИК;

На територията на община Сливен се извършва агитация, която е в противоречие с Изборния кодекс. Масово в Община Сливен се разпространяват бонбони, карти за игра, захар, запалки и кибрити с надписи „ ГЕРБ”. Нарушен е Изборният кодекс, чл. 134, ал. 2, а именно: всеки агитационен материал да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление и тази информация да заема 10% от лицевата площ на материали. Такава информация изобщо няма на разпространяваните от ПП „ ГЕРБ” агитационни материали.

Обръщаме се към Вас, с молба да постановите това нарушение и да предприемете предвидените в Закона действия.

Прилагам:

1.Снимков материал на пакетчета със захар и карти за игра.

 

И в добавка от "Съюз за Сливен" са изпратили сигнал до Комисия за защита на потребители, Областна дирекция по безопасност на храните – Сливен, Българска агенция по безопасност на храните- София:

 

На територията на община Сливен се разпространяват захарни изделия (бонбони и пакетирана захар), под формата на агитационни материали с надпис „ ГЕРБ”. Раздаваните от политическата партия изделия не отговарят на Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните и по конкретно на чл. 6 и чл. 13, както и на Закона за храните-чл. 10, ал. 1. На бонбоните, които се раздават масово на децата в Община Сливен, няма данни за наименованието, под което изделието се раздава, т.е от никъде не става ясно какво има в опаковката на „ ГЕРБ”, няма списък на съставките и количество им, не става ясно има ли ГМО, какъв е срокът на трайност и т.н. Считаме, че с тези си действия представителите на ПП „ГЕРБ”освен, че нарушават Законът за храните и Наредбата за изискванията за етикетирането, то те застрашават и здравето на децата и на гражданите като цяло.

Обръщаме се към Вас, с молба да вземете необходимите мерки и забраните веднага това безразборно раздаване на агитационни материали в опаковка „ГЕРБ” на нашите деца.

Още снимки от новината

Снимков материал на билборд и плакати с посочено звание „ Генерал”
Снимков материал на пакетчета със захар и карти за игра.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев