Община Сливен

Пускат на търг имуществото на осъдения Мъндев

Атанас Мъндев
12.10.2011 / 09:03

Баровските къщи на сводник № 1 в Сливен Атанас Мъндев ще бъдат пуснати на търг. Мъндев, който бе шеф на скандалната борческа групировка „777“, е босът на цяла гвардия от проститутки, обслужващи клиенти в сексклубове и витрини в цяла Западна Европа. Сега, против волята му, имуществото му ще бъде разпродадено от данъчните по списък.

Милионерът ще се раздели със собствеността си, след като съдът доказа, че къщите му са закупени с мръсни пари. Сега, след решението за конфискация в полза на държавата, простосмъртните за пръв път ще имат възможност да надникнат зад триметровите зидове на розовия му дом на ул. „Хаджи Вълков“, изграден в средиземноморски стил и оборудван като военна секретна база. Населението ще може да се разходи и из апартаментите му в Сливен, заведението му „Червило” на сливенското ларго и земеделските му земи.

За всички тях Комисията за установяване на незаконно придобитото имущество е доказала, че с покупката им топмафиотът е легализирал парите си от бизнеса с проститутки. Властите са взели на прицел и баща му Ангел, който участвал в схемите за пране на пари.

Разследването установило, че бай Ачо, който по документи едва крета с пенсията си, притежава имоти за над 3 000 000 лева. За 200 000 лева пък е оценено имуществото на жената на Мъндев - Ваня, която също участва в легализирането на мръсните капитали. Съпругата на мафиота е управител на дружеството, взело за 25-годишна концесия градската градина в Сливен, която любезно им бе предоставена от местната власт.

С протекцията на магистрати, 10 години Атанас Мъндев избягваше срещите с Темида, макар бизнесът му - наркотрафик, рекет и сутеньорство, да беше обществено достояние. Родните полицаи се размърдаха едва преди няколко години, след сигнал на белгийската прокуратура.

Интерес към дейността на Мъндев проявиха и посолства на редица страни от ЕС, където сводникът е изпращал компаньонки по направление.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев