Община Сливен

Предизборни срещи на ген. Милев в Старо село, Ковачите и кв. „Заимов”

Генерал Кольо Милев
12.10.2011 / 08:57

Кандидатът за кмет на БСП ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници от БСП се срещнаха във вторник с жителите на селата Старо село, Ковачите и на квартал „Стоян Заимов”.

„БСП е партия, която умее да носи отговорност и към нея винаги е имало високи очаквания. Подкрепата на тази партия дава допълнителна сила на кандидатурата ми. Участвам в тези избори, защото знам, че заедно с екипа си ще извадим Сливен от кризата, в която е затънал”, заяви ген. Милев.

Истина ли е, че Сливен е сред общините с най-големи задължения, как ще се справи следващият кмет с финансовия колапс и батака, в който се намира Сливен - тези въпроси задаваха сливналии на срещите.

„Само община Видин е преди Сливен по размер на задълженията. Цели осем години средствата изтичат, по-голямата част от изградените обекти са със съмнения за далавери и нарушения. Следващият кмет трябва да направи ревизия на всички договори и да запуши всички пробойни в общината”, каза ген. Милев.

„Проблемите на Сливен идват от кмета. Общината се превърна в система за кражба на нашите пари. Парите отиваха в приятелски кръгове. Абсурдът е там, че хора, които участваха в тези схеми днес отново са кандидати за власт. Трябва да се спрат експериментите на гърба на сливналии”, заяви в с. Ковачите водачът на листата за общински съветници Мартин Славов. Той даде за пример парите, които общината дава за сметосъбиране и сметоизвозване. Преди 4 години общинското предприятие „Комунални услуги” чисти за 2 млн. лева. Сега частна фирма, близка до Лечков извършва същата дейност за 8 млн. лева. „Общината ли порасна 4 пъти, 4 пъти по-чисто ли стана или произвеждаме 4 пъти повече боклук”, попита Мартин Славов.

От кмета жителите на селата поискаха подкрепа за своите читалища. „Парите не стигат да правим ремонти, ако оставим сградите си така, те ще се съсипят напълно”, апелираха те.

„На фона на тъжната статистика, че Сливен е на първо място по неграмотност в цяла България, кметът е морално задължен да подкрепя тези институти, които съхраняват духовността. Духовната криза и обезличаване понякога са по-опасни и от всяка икономическа криза, защото тя отминава, но загърбването на културата и просветата е с по-трайни и негативни последици”.

 

Днес на дневен ред ще са проблемите на здравеопазването и на лекарското съсловие. В срещата на ген. Милев с негови представители ще участват и кандидатите за общински съветници от БСП хирургът д-р Събина Петканска, общопрактикуващият лекар д-р Наташа Петкова, както и урологът д-р Алексей Алексиев, настоящ общински съветник.

Ген. Милев ще присъства и на представянето на книгата на Желяз Кондев в Клуба на дейците на културата в Сливен.

По-късно кандидатите за общински съветници от БСП и ген. Милев ще се срещнат и с жителите на селата Струпец, Гавраилово и Николаево.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев