Община Сливен

Млади предприемачи към ген. Милев: Новият кмет трябва да играе честно с бизнеса

ген. Милев
11.10.2011 / 15:48

Новият кмет на Сливен трябва да играе честно с бизнеса. Това мнение изразиха днес младите предприемачи по време на срещата си кандидатът за кмет на БСП ген. Кольо Милев. В нея участваха собственици на заведения за бързо хранене, на билярд клуб, магазини за облекло, автомобилни инструктори, фирми за трудова медицина.

Пред тях ген. Милев посочи най-спешните стъпки, които ще предприеме като кмет на общината: ревизия на всички договорите на общината, за да се получи реална картина на финансовото състояние, контрол при изпълнението на всяка дейност, за която общината плаща, равнопоставено партньорство с бизнеса в общината и честни търгове.

Липсата на квалифицирана работна ръка и възможностите общината да осигури програми за обучение на кадрите обсъдиха представителите на бизнеса и ген. Милев. Младите предприемачи отново дадоха за пример община Ямбол, където програмите за обучение са факт.

За актуализиране на транспортната схема в общината, организирането на общински паркинг в центъра на града и оправянето на улиците говориха още кандидатът за кмет и представителите на бизнеса.

„Трябва да нормализираме бизнес – средата, защото кризата няма да е вечна и общината активно ще търси и пазари, и инвестиции. Работата на кмета е да осигури подходящо място за всеки един интерес. И да убеди инвеститорите да участват в социалната програма на общината.”, каза ген. Милев. Друга основна задача пред следващия кмет е в общината да има подготвен екип, който да работи по европейски проекти.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев