Община Сливен

Избори 2011: Предизборни срещи на Кръстанка Шаклиян и Галин Кънчев

Кръстанка Шаклиян
11.10.2011 / 10:24

„И българи и арменци, и всички етноси, населяващи Сливен имат право да живеят в един красив и уреден град. Град, в който свободната инициатива и правото на личностно развитие са приоритет за местните управници”.

С тези думи започна срещата си с арменската общност в Сливен кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници от ПП „Българска нова демокрация” г-жа Кръстанка Шаклиян.

В града под Сините камъни арменската общност наброява няколкостотин души, като голяма част от тях са се преселили от Турция в началото на миналия век. Приели Сливен за свой дом, с работата и постиженията си, арменците са неделима част от неговото етническо и културно разнообразие – факт, който обогатява всички ни, както изтъкна г-жа Шаклиян по време на срещата.

След това тя представи пред арменската общност и кандидатите за общински съветници от листата на ПП БНД: „Освен доказали се професионалисти с дългогодишни кариери и опит, при нас има млади хора, предпочели да останат и да се развиват тук. Те са от различни етноси, но тъжната истина е, че ако днес говорим за малцинства в Сливен, тъкмо младите са такова. Вижте ги – те не търсят по какво сме различни, а какво ни сближава, не търсят конфронтация, а начини да се докажат като пълноценни граждани. Ако с гласа си на 23 октомври подкрепите мен и тях, аз ви гарантирам, че ще направим всичко възможно на входовете и изходите на града да пише „Сливен – най-доброто място за живеене”. Тъкмо това е, което ще ви донесе бюлетина номер 27” – каза Кръстанка Шаклиян.

Предизборната обиколка на кандидата за кмет на Сливен от ПП Българска нова демокрация г-жа Кръстанка Шаклиян продължава, като предстои тя да се срещне с лекари и медицински сестри от МБАЛ „Хаджи Димитър” Сливен.

 

 

Продължават срещите на Галин Кънчев с жители на община Сливен. Вчера той и кандидатите за общински съветници от листата на „Гражданска мрежа за модерен Сливен” се срещнаха с жителите на селата Скобелево, Глуфишево и Чокоба.

В атмосфера на непринуден разговор Галин Кънчев и неговият екип се запознаха с конкретните проблеми на живущите в тези села и изложиха конкретни начини за тяхното решаване. Като основни акценти бяха посочени справянето с голямата безработица, значително подобряване на инфраструктурата и повишаване качеството на административното обслужване на живущите в тези села, в т.ч. и чрез назначаване на общински служители в тези села, които да улеснят до максимум достъпа до административните услуги на общината.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев