Община Сливен

Вести от ГЕРБ: Йордан Лечков на срещи и в сливенските квартали

Йордан Лечков в кварталите
11.10.2011 / 09:58

Вчера жители от кварталите „Република”, „Кольо Фичето”, „Звездите” и „Орешака” посрещнаха кандидата за кмет от ГЕРБ на община Сливен Йордан Лечков, за да научат от него плановете му за следващия мандат.

Той се ангажира, че още следващата година ще има кръгово движение до магазин „Тернопол” и на „Розова градина”. Ще бъде направен излаз на ул. „Антим I” от площада „Двата аслана” до сградата на полицията. ВиК инсталацията под бул. „Хаджи Димитър” е вече подменена и подобно на бул. „Георги Данчев”, по новото трасе ще има велосипедна алея, места за паркиране и зелени площи. „Това са приоритетите, които трябва да завършим на 80-90% в първата година на следващия мандат, както и да продължим работата по водния цикъл”, обобщи Йордан Лечков. Планирано е едновременно с работата по водния цикъл да се изгражда и поливната система в града.

„Нашата дългосрочна цел, която стартирахме през последните четири години беше да подменим подземната ВиК инфраструктура на града и да я свържем с пречиствателната станция, за да пием чиста вода още петдесет години”, каза Йордан Лечков. Той обясни, че сега предстои подмяна на още 110 км. ВиК инсталации в кварталите „Клуцохор” и „Кумлука” и в централна градска част. Там на места все още няма канализация, а където има е много амортизирана и постоянно аварира. Съобразено е при подмяната на ВиК мрежата да се поставя и оптичен кабел, което ще спести ново разкопаване в бъдеще.

На срещата бяха припомнени факти за свършеното през миналия мандат: подмененото уличното осветление в Сливен и селата с монтирани над 11 000 енергоспестяващи осветителни тела, подменената водопреносна и канализационна мрежа в кварталите „Дружба” и „Сини камъни”, по булевардите „Георги Данчев” и „Бургаско шосе”. В резултат на тези подобрения общината вече реализира значителни икономии на средства. Затова кандидатът за кмет Йордан Лечков призова гражданите преди да гласуват на 23 октомври да направят обективна преценка, да преценяват кандидатите не по думите, а по делата им.

В срещата участваха и кандидатите от листата на ГЕРБ общински съветници Живко Минчев, Здравко Костадинов, Мария Григорова, Мариян Янков, Николай Колев и Стела Костова.

Предизборен щаб ГЕРБ - Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев