Община Сливен

Генерал Милев: Общината да помага на спорта, но не избирателно

Генерал Кольо Милев
10.10.2011 / 16:24

„Сливен e с потенциал да развива спортове като джудо и самбо и ще го прави. Традициите, които градът има в тази област, трябва да се върнат”, каза кандидатът на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев на среща с клуба по джудо. „През последните години общината отделяше средства за спорт прекалено избирателно и това се отрази много негативно на спортове, които са част от историята на града – колоезденето, автомобилния спорт. Не е нормално да не може да се осигури подходяща среда за развитие на младите таланти. Крайно време е това да се промени”, заяви генерал Милев.

„Родителите на децата са принудени да плащат от собствения си джоб участието и разходите за пътуване, когато ходим на турнири. В един момент това се оказва непосилно за тях”, сподели треньорът по джудо Петър Вучков. „Нашият клуб се издържа основно от спонсори, общината вече трета година не ни помага. Базата, на която тренираме е в добро състояние, но това е недостатъчно – налага се в нея едновременно тренировки да провеждат три клуба”, поясни Вучков.

Клубът по джудо в Сливен съществува от 1994 г. В него тренират седемдесет и пет деца на възраст от 6 до 18 години.

Освен с джудистите ген. Кольо Милев се срещна и с волейболисти, лекоатлети, акробати и футболисти от Сливен.

Според него бъдещият кмет трябва да сложи ред в спортните бази и да търси външни инвеститори, които са социално ориентирани към спорта.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев