Община Сливен

Предизборни изяви на Синята коалиция в Кермен, ВМРО-НИЕ в с.Крушаре

Емануил Йорданов
10.10.2011 / 16:18

На предизборна среща в читалището на град Кермен кандидатът на "Синята коалиция" за кмет на община Сливен Димитър Сяров и кандидатът за вицепрезидент Емануил Йорданов обявиха взаимната си подкрепа за предстоящите избори.

В срещата участваха и народният представител Кирчо Димитров, съпредседател на Синята коалиция,кандидатите за общински съветници Юлиян Каменов, Севдалин Рашев, Веселин Кънчев и Георги Мавродиев.

Емануил Йорданов изрази благодарност за подкрепата на Димитър Сяров и Кирчо Димитров, като заяви, че там където демократите излизат заедно на избори е много по-добре за избирателите и без съмнение и резултатите ще бъдат по-високи и позициите за управлението на общината - по-отговорни. Според него Синята коалиция наистина е подходила сериозно в подготовката си за вота, като е заложила своето доверие на безспорни с професионалните и личностните си качества кандидатури като тези на Димитър Сяров и членове на общинската листа, представители на различни професии и сфера на дейност.

Господин Йорданов е известен с гражданската си почтеност и политическа последователност и предвидимост. Той е уважавано име в юридическата общност. Като министър на вътрешните работи не допусна да бъде замесен лично или министерството с корупционни скандали или управленски провали.

Румен Христов и Емануил Йорданов са изградени държавници с ясно изразени позиции да следват пътя на евроинтеграцията, който мнозинството българи избраха и продължават да възлага надежди за своето по-добро бъдеще. За разлика от други претенденти за поста на държавен глава, които правят различни уговорки и разнопосочни реверанси, в угода на лобита и интереси.Затова ние призоваваме нашите съграждани да гласуват за тях, заяви Димитър Сяров.

Депутатът Кирчо Димитров също изрази безрезервната си подкрепа с мнението, че двамата кандидати на СДС /Съюз на десните сили/ могат да дадат на президентската институция нова стабилност, солидност и отговорност, от които тя определено има нужда, след десетгодишен престои на Георги Първанов на този пост.

Участниците в срещата повече от час изслушаха и дадоха отговори на поставените проблеми от жители на Кермен и изразиха подкрепата си за тяхната съгражданка от листата за общински съветници Донка Костадинова. В близките дни кандидатите на коалицията ще имат нова среща с керменци.

По-рано през деня Емануил Йорданов, Димитър Сяров и Кирчо Димитров дадоха съвместна пресконференция в парк хотел „Централ“ в Сливен.

 

ВМРО – НИЕ представи кандидата на с. Крушаре

Въпреки нахлулия снощи студ 50 жители на сливенското село Крушаре се явиха на среща с кандидата за кмет на Сливен от ПП „ВЯРА МОРАЛ РОДОЛЮБИЕ ОТГОВОРНОСТ – НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ ЗА ЕДИНСТВО” Доброслав Иванов, кандидата за кмет на селото Йордан Йорданов и кандидатите за общински съветници Иван Иванов, Албена Иванова и Борис Дамянов. На срещата бе представена програмата за управление на ВМРО – НИЕ и вижданията на Йордан Йорданов за решаване на проблемите на селото – най-вече състоянието на улиците, занемарените тревни площи и чистотата.

Доброслав Иванов изтъкна, че се прави опит избирателите от община Сливен да бъдат заблудени за причините за разрухата и има сериозна опасност от репродуциране на голяма част от стария общински съвет под маската на нови политически субекти и коалиции или се прави схема за предварително решен „мач”. Той още веднъж заяви, че първата работа на новия кмет трябва да бъде независим одит, който да установи размерите на злоупотребите и един дълъг във времето опит за възстановяване на доверието на ЕС към Община Сливен.

Вторият в листата на ВМРО – НИЕ Иван Иванов отправи апел към жителите на селото да не вярват на празни обещания за използване на еврофондовете и подобряване на инфраструктурата, защото в момента всички европроекти за Сливен са спрени и обратният процес ще бъде дълъг и труден.

Жителите на селото изтъкнаха липсата на обучение по английски език в местното училище, което е една от причините българчетата от Крушаре да учат в 5-то училище в Сливен. Циганчетата от махалата били извозвани безплатно с транспорта от Сливен до центъра на Крушаре за училище и детска градина, докато всяка баба била таксувана, ако се качи от същото място на пътя Сливен – Ямбол до центъра.

Голяма част от натрупалите се през годините проблеми на обратна сегрегация могат да се решат само от налагане на целенасочена държавна политика и приемане на демографската програма за дву и три семейния модел в съчетание с отстраняване на недъзите в образованието, премахване на толерирането от страна на монополисти като ВиК и ЕРП-тата и въвеждане на задължително гласуване и образователен избирателен ценз, каквато подписка се събира отдавна от ВМРО – НИЕ, заяви Доброслав Иванов.

Преди и след обсъжданията в залата много хора се хванаха на хорото и се забавляваха с изпълненията на народния оркестър, воден от известния шоумен и радиоводещ Сашо Касиянов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев