Община Сливен

Коалиция „Съюз за Сливен”: Салоните при срещите с нас са пълни

Коалиция "Съюз за Сливен"
10.10.2011 / 12:30

Активни и ползотворни са срещите с нас при пълни салони по места – заявиха днес на обичайната си пресконференция от Коалиция „Съюз за Сливен”.

Бе изнесен любопитен факт: чрез интернет, желание ликът им да бъде използван в предизборния плакат на кандидата за кмет на Сливен Иван Славов са изразили над 3370 избиратели! С успех протичала и организираната от Коалицията дарителска кампания.

Пред журналистите Иван Славов изрази удовлетворението си от досегашната първа част на кампанията, започнала в края на м.август на Агликина поляна. Като изключителна проява той посочи и тържеството за посрещане на 5-кратната световна шампионка Станка Златева и храмовия празник в родното й село Крушаре.

Коалицията се опитва да реагира навреме на въжделенията на хората и нашата програма се пише от тях – заяви Славов. Тя е факт от 22-ри септември и непрекъснато се обновява, като ще стане достояние на избирателите на 21-22 октомври.

Нашата група се натъква на изключително драматични проблеми и в Речица, и в ДЗС, и навсякъде – каза още Славов. Предстоят многобройни срещи с избиратели и в „Дружба”, „Даме Груев”, в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и пр., а всекидневно сме и в около 3 села на общината. Първите срещи, според него, са преминали в опознаване и дискусии, а сега се търси подкрепа и доверие.

Иван Славов припомни, че по време на 2-годишното му кметуване, ръстът на инвестиции в Сливен е бил най-голям и че общината е получила награда от Американската агенция за международно развитие.

Лидерът на Коалицията Радостин Русев наблегна на стремежа на отделни колективи и на избирателите да научат за конкретната програма и планове на „Съюз за Сливен”. Същевременно той подчерта, че усещайки силата на Коалицията, срещу нея се оформя не тройна, а четворна коалиция, включая някои нови малки политически субекти, водени от лични и групови интереси. Но ние – увери той – ще се постараем да спазим добрия тон и толерантност докрая.

Русев съобщи, че ако Коалицията спечели, ще бъде назначен зам.-кмет специално за разработването на проекти във всички сфери и за привличането на нови инвестиции. Ще се състои и тотална ревизия, след която ще бъде потърсена персонална отговорност на онези служители от администрацията, за отклонените или изгубени средства по различни програми.

Русев изрази съжаление за нашумялото прокурорско постановление срещу кмета относно загубата на европроектите, защото ставало дума не само за причинени вреди на „Хидросистеми”, а най-вече на сливенските граждани. Какво по-голямо престъпление от загубата на 50 млн. евсросредства? – запита той.

24 били жалбите от Сливен изпратени до различни институции за незаконната дейност на Лечков и неговото обкръжение, но било отговорено единствено на една от тях. Сега от Европейската комисия искали подробна информация за това. Депутати от ГЕРБ и самият кмет си позволиха недопустим натиск над прокурора, но още преди назначаването на Пламен Стефанов това ведомство реагираше неадекватно – изтъкна Русев. А това говорело, че мафията си има държава. Той съобщи, че кандидатът за президент Меглена Кунева е обещала да съдейства за решаването на сливенския казус от евроинституциите.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев