Община Сливен

Сливен - Мека за политиците или Бермудски политически триъгълник?

Сергей Станишев
10.10.2011 / 11:45

След Меглена Кунева (за втори път), Яне Янев, Мартин Димитров и пр., през последните няколко дни в Сливенско се изсипа политическият елит на страната: Сергей Станишев, Бойко Борисов, Ивайло Калфин, Ахмед Доган...

Случайно ли е това или визитите са просто съвпадение? Изкушаваме се да кажем "да", но съмненията надделяват. Защо ли?

Дестабилизацията на Сливен /икономическа, управленченска, социална, духовна и всякаква/ е неоспорим факт. Тук ГЕРБ може наистина да загуби властта, но не само нея. Пред очите на цяла България Борисов, Цветанов и сие декларираха неотменната си подкрепа за "униката" Лечков, въпреки осъдителната присъда срещу него, внесените други дела и повдигнатите обвинения. Тоест, подкрепиха не закона и гражданския интерес, а политическия интерес на ГЕРБ и личните интереси на Йордан Лечков. Един провал на вота ще се върне като бумеранг срещу тях. Затова са запретнали ръкави да правят пиар не само на Плевнелиев, но и на сливенския кмет. Последният се перчи непрестанно, че ще спечели вота от раз и че ще вкара в общинския съвет 22 общински съветници. Дали някой наистина му вярва? В Сливен някои вярват на всякакви опашати и неопашати слухове за вече прекроени и фалшифицирани избирателни списъци. В обществото се прокрадват опасения за невиждани досега изборни далавери.

Люта и безкомпромисна битка предстои и в Котел, където управляваше досега Христо Киров /ДПС/. В Ябланово пристигна лично лидерът му Ахмед Доган, придружаван от 7-8 депутати и цялото ръководство на сливенската организация. В селото движението има силни позиции, но там се настанява и ГЕРБ. В селото се провеждат редица мероприятия на Бойковата партия. За съотношението на силите в самия Котел засега цари неяснота затова дали Коста Каранашев, кандидат за кмет на ГЕРБ, ще може да наложи волята на управляващите. Двата основни конкурента, плюс БСП водят усилена агитация в общината, като на особен прицел са ромите в Градец, Мокрен и другаде.

Очаква се и нов бум на политическата инвазия в Сливенско непосредствено преди вота. Не е изключено Бойко Борисов да посвети един ден в подкрепа на сливенския "уникат". Но и местните БСП и ДПС вероятно пак ще посрещнат височайши гости. Дали за всички тях Сливен ще се окаже политическа Мека или политически Бермуди - предстои да видим.

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев