Община Сливен

Веселина Седларска на среща със създателя на WWW

Веселина Седларска
09.10.2011 / 10:26

Журналистката от Сливен Веселина Седларска е една от групата европейски журналисти, които ще се срещнат и разговарят със сър Тим Бърнърс-Лий. Срещата ще се състои във Виена на 1 и 12 октомври в рамките на събитието „Разговор за бъдещето”, на което са поканени трима български журналисти.

Сър Тим Бърнъс-Лий е основател на World Wide Web (www).Точно преди 20 години той призовава широката общественост да посети първия публично достъпен уеб сървър. Това отваря World Wide Web за широката общественост в световен мащаб.

Днес съоснователят на уеб науката е професор в прочутия Масачузетски технологичен институт и е привърженик на тезата, че интернет е свободнодостъпен и може да бъде ползван безплатно. Бърнърс-Лий е удостоен с рицарско звание през 2004 година за изобретяването на WWW, а през 2010 година той е номиниран за Нобелова награда за мир. Списание Time го избира за един от най-забележителните хора на века.

„Самата аз се чувствам емигрант в интернет, децата ми го населяват в голяма част от времето си, а внучето ми почти изцяло живее в интернет. Имам какво да попитам сър Тим Бърнърс-Лий и ще споделя отговорите с читателите на „Седмица”, каза Веселина Седларска.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев