Община Сливен

Ивайло Калфин се "понадруса" по "Х.Димитър" и др. от водния цикъл

Ивайло Калфин и Кольо Милев
09.10.2011 / 10:03

Два дни след Сергей Станишев, в Сливен пристигна и кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин. Асен Гагаузов, Евгени Кирилов, ген. Кольо Милев и младежи го посрещнаха до окръжна болница.

Именно на младите от БСП е излязла идеята Калфин да бъде прекаран по "Следите на водния цикъл в Сливен", за което му бе подарена и специална отпечатана за случая брошура със същото име, съдържаща много фотоси от скандалното състояние на Сливен, вследствие загубата на европейските пари. Странно, но събитието не бе уважено от сливенските медии, с изключение на "Седмица".

После кандидат-президентът и придружаващите го се "понадрусаха" яко по бул."Х.Димитър", покрай Тернопол и другаде, додето както винаги в центъра на Сливен се стелеше прах. Калфин не можа да скрие недоумението и шока си как е било възможно близо две години сливналии да търпят това безобразие. Непосредствено до сградата на общината Калфин бе обграден от млади социалисти, а рекламираща кафето си фирма го почерпи с кафе. Кандидат-президентът, който бе тук със съпругата си, си направи много снимки с тях. По-сетне Калфин и придружаващите го се отправиха към к-с "Национал”.

В градината на „Национал” к-с се проведе разговор „На ти с Ивайло”, в който млади хора обсъдиха с Калфин ангажиментите му към решаването на основните проблеми на младите – образование и реализация, както и темата за спрените евросредства.

В 18.00 часа в зала „Зора” започна срещата на кандидата за президент на БСП Ивайло Калфин с граждани на Сливен. Акцент в срещата бе „Денят на възрастните хора”. Той се отбелязва традиционно по цял свят в началото на октомври по инициатива на ООН и целта му е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

Днес Ивайло Калфин ще посети Твърдица и Котел, където ще има срещи с жители на двете общини.

 

Сливен ще има свое представителство в Брюксел

 

„В България паралелно съществуват два свята – този, който виждаме по телевизията всяка вечер – където се режат ленти, строи се и хората са доволни. Реалният свят обаче е друг – печалната гледка, която представляват улиците на Сливен, уплашените и обезверени хора, които ежедневно срещам в цялата страна”, това каза кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин при посещението си в Сливен.

Коментирайки ситуацията в Сливен, генерал Кольо Милев заяви, че е изключително важно и на национално ниво, и в Брюксел да видят, че в община Сливен има предвидим, спазващ закона партньор. „Петното върху образа на Сливен трябва да бъде изчистено и изборите са щанс за това”, смята Генералът. Според него Сливен много бързо трябва да изгради свое лоби в Брюксел - личности и на политическо, и на експертно ниво, които да работят за общината. „Идеята на моя екип е след изборите да подготвим отварянето на постоянно представителство на Община Сливен в Брюксел. Смятам, че можем да си позволим тази инвестиция, защото възвращаемостта от нея ще бъде в хиляди пъти повече».

„Радвам се, че Сливен има един толкова достоен кандидат за кмет в лицето на генерал Кольо Милев. Той е човек, който знае значенията на думите „ред” и „достойнство”. Затова и аз съм убеден, че той е този, който наистина може генерално да промени Сливен”, категоричен беше Ивайло Калфин. По думите му в последните две години състоянието на общините в България драстично се е влошило и за това вина изцяло носи правителството, което провежда антирегионална политика. „Самият факт, че Сливен безвъзвратно изгуби 60 млн. лева по програма ИСПА, а 52 млн. лева по програма „Околна среда” са замразени, а ГЕРБ отново подкрепят кандидатурата на Лечков, е красноречив. Това означава, че критериите и приоритетите, които поддържа правителството, са тотално сбъркани”, каза Калфин пред журналисти.

„Генерал Кольо Милев много правилно е определил основните направления, в които да работи в бъдеще. Заставаме твърдо зад него защото виждаме, че той вече е направил много ясен план за промяната на Сливен”, каза евродепутатът Евгени Кирилов.

„Оставайте в България” – така се обърна Ивайло Калфин към младите хора, които малко по-късно участваха в разговор „На ти с Ивайло”. „Не намираме реализация в Сливен, затова и повечето от нас се насочват или към други градове, или зад граница”, споделиха младежи пред кандидата за президент. Според Калфин една сигурните мерки за справяне с проблемите, пред които са изправени младите хора, е гарантираното първо работно място. По думите му ще бъде много по-рентабилно за държавата в рамките на една година да осигурява поне по една минимална работна заплата за всеки, завършил средно или висше работно образование, отколкото да изплаща помощи и да се чуди как да задържи напускащите страната млади хора.

Още снимки от новината

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин и младежите от БСП
Ивайло Калфин пред общината
Ивайло Калфин го черпят с кафе

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев