Община Сливен

Меглена Кунева: Криенето на Плевнелиев не е мъжко поведение

Меглена Кунева
09.10.2011 / 09:24

Кандидатът за президент Меглена Кунева е изпратила отворено писмо до Бойко Борисов. Ето част от мотивите за него, поместени вчера в столичен вестник.

Свидетели сме на необичайна кампания, в която премиерът и вътрешният министър правят кампанията на кандидата за държавен глава на управляващата партия. Криенето на Плевнелиев и заместването на честен дебат с потоп от пиар публикации не е мъжко поведение.

Обръщам се към премиера: “Какво казвате на българите, г-н Борисов? Провеждането на единствения президентски дебат е по-маловажно от концерт на Веселин Маринов? За мен това е неуважение към българските избиратели. Очевидно желанието ви е, ако изобщо има дебат, той да се проведе максимално рано, за да има време хората да забравят до деня на изборите неубедителното представяне на г-н Плевнелиев. Всички други възможности за дебат бяха отказани. Пуснете г-н Плевнелиев на бойното поле, нека сам си извоюва пагоните.”

… БНТ отдели за обявяването на кандидатурата на ГЕРБ 8 пъти повече време, отколкото за моята кандидатура. По-важният въпрос е има ли възможност за открит диалог между кандидатите. Или всичко са предварително режисирани записи или статии.

За ГЕРБ работят 36 рекламни и социологически агенции, платени с пари на данъкоплатците. Въпросът е дали желанието за монопол във властта ще доведе и до пълен монопол в медиите.

… Въпреки твърденията на премиера, изричани, когато е в настроение, че президентските избори не са важни, той и ГЕРБ искат цялата власт. Избирателите трябва да решат дали желаят следващият главен прокурор да е семеен приятел на Цветан Цветанов. Само да не се чудим след това защо хората излизат на улицата като в Катуница.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев