Община Сливен

Предизборни прояви на кметовете Николай Грозев и Йордан Лечков

Грозев
08.10.2011 / 09:29

Кандидатът за кмет на Община Нова Загора Николай Грозев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, проведоха среща с жители на с. Асеновец.

Срещата протече при завиден интерес от жителите на селото, които изпълниха залата на местното читалище. Г-н Грозев поздрави присъстващите, направи отчет за свършеното през четири годишния мандат и представи бъдещите планове на ръководството за подобряване на здравеопазването, инфраструктурата и продължаване работата в социалните дейности. Г-н Кръстьо Стойчев, кандидат за кмет на селото от ПП ГЕРБ, също запозна своите избиратели с отчета си и бъдещите си планове за селото.

Г-н Мангъров, досегашен общински съветник и чувствайки се част от жителите на селото, поради дългогодишната си работа като директор на ДДЛРГ в с. Асеновец, сподели свършеното в социалната сфера и отговори на зададени му въпроси.

Срещата приключи с кръшно българско хоро на площада на селото, където и млади и стари се бяха стекли да подкрепят кандидатите на ПП ГЕРБ.

 

В откровен разговор с жителите на село Ковачите, кандидатът от ГЕРБ за кмет на Сливен - Йордан Лечков разказа за финансовата ситуация в общината и трудността, с която се постига всяка придобивка за хората. Държавата дава субсидия от около 1 милион лева за целия град, гр. Кермен и всички 44 села. „С тези пари се издържат детски ясли, детски градини, училища, осветление, културата, всичко каквото правим в Сливен”, поясни Лечков.

Той подчерта, че ще продължи да следва приоритетните политики - подобряване на условията в училищата, въвеждане на енергоспестяващи мерки в публичните сгради, здравните и социалните заведения и училищната мрежа, организиране на сметосъбирането и сметоизвозването, смяна на по-голямата част от водопреносната мрежа. Йордан Лечков знае за най-големия проблем на Ковачите - водоснабдяването на горния край на селото и каза, че през новия мандат това ще бъде свършено. „Нещата не стават лесно, стават стъпка по стъпка, малко по малко. Затова трябва да ценим и пазим направеното, което остава за всички”, заключи Лечков.

Представен бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Ковачите Атанас Гурков, който местните хора уважават като кмет заради грижата му за местното читалище. Председателят на читалището Станка Пъшкова благодари за финансовата подкрепа за ремонта на библиотеката и пътуването на самодейната им група.

В срещата участваха кандидатите от листата на ГЕРБ Димитър Митев, д-р Димитър Павлов, Живко Минчев, Здравко Костадинов, Иван Киров, Керанка Стамова, Мария Григорова, Мариян Янков, Николай Колев и Сашо Александров.

 

Николай Грозев на Парад на знамената

 

Кандидат кметът от ПП ГЕРБ за Община Нова Загора г-н Николай Грозев и кандидатите за общински съветници присъстваха днес, 08.10.11 г., на Парад на знамената, иницииран от Регионален клуб на НД „Традиция” - Нова Загора, по повод предстоящия празник на града – Петковден. На обновения площад „Свобода”, реконструиран по проект „Обновена и модернизирана градска среда в Нова Загора”, се събраха жители и гости на празнуваща Нова Загора. Европейският вид на централния площад, реализиран през мандата на г-н Грозев се съчета уникално с патриотичния заряд на представителите на 19 клуба на НД „Традиция” от цялата страна, дошли да уважат новозагорци и техния празник. От името на кандидат кмета от ПП ГЕРБ за Община Нова Загора г-н Николай Грозев и кандидатите за общински съветници венец на паметника на загиналите във войните загорци, поднесоха деца – членове на Клуб „Млад родолюбец” при НУ „Любен Каравелов”.

 

 

Пред жителите на село Злати войвода кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Сливен Йордан Лечков направи отчет за свършеното през мандата. „Сливен е една от малкото общини в България, където всички населени места са осветени с модерно енергоспестяващо осветление, където сметосъбирането и сметоизвозвазването са добре организирани”, заяви Лечков. Той увери присъстващите, че сега на ход са нерегламентираните сметища и се ангажира този проблем да бъде решен.

В разговора стана дума и за важната функция на общинския съвет при вземане на решения в Общината. В листата на ГЕРБ за съветници има представители на ромския етнос и каракачани. Роми, турци, каракачани са издигнати от ГЕРБ и за кандидати за кметове. „Това е политиката на етническа толерантност, която следваме”, каза Йордан Лечков. Той припомни, че в Сливен хората и някога, и сега живеят мирно и задружно – цигани, българи, арменци, каракачани, турци. Иван Киров също обърна внимание на приобщаването на ромите в местното управление. Представени бяха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ – Сливен Димитър Митев, д-р Димитър Павлов, Живко Минчев, Здравко Костадинов, Керанка Стамова, Мариян Янков, Николай Колев и Сашо Александров.

Мария Григорова разясня начина, по който ще се гласува, вида на изборната бюлетина и прикани присъстващите да гласуват като отбележат с „Хикс” номер 2 в бюлетината. Така те ще дадат своя вот за представителите на ГЕРБ – за кмет на Общината, за кмет на селото, за кандидатите в листата за общинския съвет и за кандидат президентската двойка Плевнелиев – Попова.

Беше представен и кандидатът на ГЕРБ за кмет на селото Тодор Тодоров.

 

 

На 7- ми октомври. кандидат- кметът от ПП ГЕРБ за Община Нова Загора – Николай Грозев, заедно с кандидатите за общински съветници, се срещна с жителите на село Питово.

С положителна нагласа бяха посрещнати гостите от живеещите в едно от най-отдалечените села в общината. Дошлите в залата на обновеното през мандата на г-н Грозев читалище, го посрещнаха спокойни и уверени в неговия успех. С нескрито задоволство изслушаха отчета за направеното и намеренията за предстоящото. Доволни, не само от чутото, но и от направеното през успешния първи мандат на кмета Николай Грозев, питовци засвидетелстваха подкрепата си за следващ мандат за кандидатите от ПП ГЕРБ, и разбира се за своя кмет – Андон Стоилов. Искрено възкликна възрастен гражданин: „ Браво, г-н Грозев, за тебе ще гласувам. Това, което направи – друг не го е правил.” Повече средства за общината и тяхното село си пожелаха за финал жителите на с. Питово. Г-н Грозев благодари за топлото посрещане и хубавите думи на питовци. Срещата завърши по традиция с кръшно българско хоро.

Още снимки от новината

лечков
лечков (2)

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев