Община Сливен

Фаловете и гафовете на Лечков не свършват само с Тополчане

Йордан Лечков
07.10.2011 / 11:49

Предизборните гафове и фалове на Йордан Лечков се роят с всеки изминат ден. След издънката с Тополчане, за чието отводняване, канализация и пр. бе прехвален от кметицата, идва ред и на други.

Както вече писахме, отводняването, канализацията, спортната площадка и др. придобивки за въпросното село, направени по договор на общината с фирма "Булгейт" се оказаха неплатени. С чужда пита помен прави, е казал народът. Лечков се изперчи и в Новачево с едва ли не готов проект за водоснабдяването на тамошния район, но никой от общинските съветници не е чувал за него, нито е гласувал.

В гр. Кермен обаче тотално лъсна безпардонната шмекерска същност на тариката от Воденичане. Там Лечков просто нямаше какво да каже: бил запознат с проблема за нуждата от отводнителна канализация, нужни били 10-15 милиона, проектиране и т.н. През новия мандат обаче той щял да придвижи нещата и "щял да обърне внимание и на лошата пътна инфраструктура".

Забележете: щял да обърне внимание. Дори на социалния патронаж. И последва една опашата лъжа: община Сливен била инвестирала в подобряването на Дома за деца с умствени увреждания, започнало било саниране на детската градина и "имало развитие по проблема с водоснабдяването"- ала, бала, ала бала...

Стоп, ще кажем! Община Сливен не е инвестирала нищо. Преди няколко години т.нар. Инвестиционен фонд бе на път да отпусне срещу проект над 450 хил. лева за Дома за деца в Кермен, но след шашмите на Лечков и опорочаването на конкурса от една назначена от него комисия, фондът си прибра парите. Изпратената от Лечков в Кермен фирма "Булгейт" си свърши работата, асфалтирани бяха и две улици, изградена детска площадка и пр., но общината не е платила нито една стотинка. И сега Лечков опитва да бере предизборни активи на чужд гръб, с измама!

"Седмица" научи и за други подобни гафове на кмета тук и там, а от местния ГЕРБ били притеснени.

"Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев