Община Сливен

Кандидатът на ОДС Нели Минчева на среща с млади майки

Нели Минчева
07.10.2011 / 10:50

Нели Минчева, кандидатът за кмет от ОДС, проведе среща с млади майки. Основните въпроси, които бяха поставени са свързани с малкия брой детски градини, липсата на достатъчно паркове и комплекси за игра.

Жените споделиха за разрушената детска градина „Теменуга” в квартал Ново село, която е можело да бъде ремонтирана от Общината. Сега са принудени да водят децата си на разстояние, в съседни градини, където броят на децата в група е над 35 човека. При подобна численост е трудно да се води учебен и възпитателен процес, както и да се обръща индивидуално внимание на всеки от малчуганите в зависимост от спецификата на личните му особености. Персоналът в тези заведения е също недостатъчен. Общината не подпомага учителите с никакви средства за пособия и материали, включително за хигиенни цели. В кварталните междублокови пространства не е озеленено, няма обособени детски площадки за игра и пейки. Този факт сам по себе си е предпоставка децата да са на улицата, сред оживения трафик и замърсяване от газове.

Нели Минчева направи сравнението, че бюджетът на една Община би следвало да се разпределя както бюджета в едно семейство. На първо място пред нас стоят потребностите на децата ни- физически, интелектуални, духовни. Искаме те да са добре облечени, нахранени, да имат уютен дом с добър психологически климат, да учат в приветливо училище, да бъдат обгрижвани и образовани. Едва след това мислим за нас- родителите, а на трето място са всички останали екстри.

Така би следвало да се разпределят парите и от общинския бюджет- потребностите на младите хора да бъдат приоритетни за управляващите. Нели Минчева се ангажира този принцип да стои в основата на нейното управление като бъдещ кмет на Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев